KEŞAN’DA TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDILAR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tarafından yürütülen projelerin toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Edirne’nin Keşan İlçesi’ne geldi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında öncelikle Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’ne giderek, öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı. Buradaki program basına kapalı olarak devam etti. 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplu açılış ve temel atma töreni ise Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende ilk konuşan Bakan Veysel Eroğlu, bölgeye 13 ayda yaptıkları yatırımların toplamının 1 milyar 528 bin lira olduğunu açıklayarak, Trakya Bölgesi’ne verdikleri önemi vurguladı. Edirne’nin şimdiye kadar böyle bir hizmet görmediğini ifade eden Eroğlu, "Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Edirne geçmişte unutulmuş bir ildi. Biz hatırladık. Bu sizin hakkınız. Geçmişte yapılmayanları telafi ediyoruz. Temel atarken açılış tarihi, saati vermeyi biz başlattık. 21 Temmuz 1994 günü, saat 13.00’te İstanbul’a su getirecek olan ilk barajın, Düzdere Barajı’nın temelini atarken 'Artık geçmişte temeli atılan, unutulan dönemini kapatıyoruz' dedik."
'HORTUMLARI KESTİK'
Veysel Eroğlu, 'faiz lobisi'ne yüklenerek, "Bir zamanlar faiz lobisi vardı. Bugünkü hadiselerin arkasında o yatıyor. Neden? Biz onların hortumlarını kestik. Geçmişte devletin hazine müsteşarlığı, yani devletin borçlanma yapan hazinesi borçlanırken uzun vadeli borçlanma için para bulamazdık. 30 ay vadeli krediyi bulmak için yüzde 63 faizle borçlanıyorduk. Sizden toplanan vergilerin yüz kaçı faize gidiyordu biliyor musunuz? Yüzde 86’sı faize gidiyordu. Nerdeyse kaymaklı ekmek kadayıfı gibi. Faiz lobisi böyle para kazanıyordu. Ama o hortumları kestik. Allah’a şükür faizler düşmüştü. Hatta Gezi hadiselerinden önce faizler yüzde 4.5’a kadar düşmüştü. Tabi şimdi o hadiseler, 17 Aralık falan yine arttı. Ancak milletimiz onların hedeflerini kursaklarında bırakacak. 30 Mart’ta milletimiz gereken cevabı verecektir" diye konuştu.
Daha sonra Bakan Eroğlu tarafından Keşan Atık Su Arıtma Tesisi’ni yapacak olan firma yetkilileri ile tarih pazarlığı yapıldı. Tesisin, 29 Ekim 2014 tarihinde, saat 14.00’te teslim edilmesi konusunda söz alındı.
MÜEZZİNOĞLU: MİLLETİN CEBİNİ HORTUMLAYANLARA FIRSAT VERMEYECEKSİN
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise sağlıklı toplum Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatmakla Atatürkçü olunmayacağını kaydederek,  "Daha çok çalışacaksın, daha çok üreteceksin, milleti daha çok kucaklayacaksın, milletle beraber yolculuk yapacaksın. Millete tuzak kuranlara, milli iradeye müdahale edenlere, milli iradenin ümüğünü sıkıp da, milletin cebini hortumlayanlara fırsat vermeyeceksin, onlara yandaşlık yapmayacaksın, onlarla beraber olmayacaksın. O zaman sana ‘Helal olsun’ derim. Ama tuzaklara tezgahtarlık yaparsan, aracılık yaparsan, milletin iradesini, ümüğünü sıkanlara arkadan destek verirsen, yandaşlık yaparsan bu halk için siyaset olmaz, bu milli iradenin yanında olmak anlamına gelmez. Tam aksine milli iradeye ihanettir, milletin geleceğine ihanettir" dedi.
Konuşmaların ardından toplu açılış ve temel atma töreninin yapılmasıyla tören son buldu. Bakan Müezzinoğlu ve Eroğlu, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra karayolu ile Uzunköprü İlçesi’ne hareket etti.
Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), ()