ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde HDP ilçe binasının açılışını protesto etmek isteyenlerin çıkardığı olayları değerlendirirken, "Bunlar demokrasiye atılmış hançerlerdir. Asla doğru değildir. Kusura bakmasınlar bunu şiddetle reddediyoruz. Demokratik açılımı engellemek isteyen hem içerde, hem dışarda güçler var. Onların provokasyonuna gelmemek lazım" dedi.
Bakanlığıyla ilgili açılışlarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu Diyarbakır'ı gıda, üretim ve ihracat üssü haline getimek istediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Bu bölge nerdeyse bütün dünyayı besleyecek bir potansiyele sahip. Ama su yok. Su olmayınca yeteri miktarda mahsül elde etmek mümkün değil. Buraya 10 tane tesisin açılışı ve temel atma merasimi için geldik. Bu tesislere harcanan para 385 milyon liradır. Diyarbakır'a hayat verecek bir merasimdir. Diyarbakır için bir milat olacak. Biz iki bakanlık Diyarbakır'a hizmet için yarışıyoruz. Bakanımız buraya 2.2 milyar lira zirai destek verdi. Biz sizi 30 milyon lira ile geçtik. 2 milyar 230 milyon lira destek verdik. 28 tane büyük dev tesisin müjdesiyle buraya geldik. Bunların toplam maliyeti de 2 milyar 285 milyon liradır."
Eroğlu, Diyarbakır'a bugüne kadar yapılan yatırımlara da değinerek, "Diyarbakır en büyük yatırımları alan bir ilimiz. Şuana kadar 14,5 milyar lira hükümetimizden yatırım almış. İki bakanlık olarak buraya yaptığımız yatırım 5 milyar liradır" dedi.
'PROVOKASYONA GELMEMEK LAZIM'
Gazetecilerin, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde HDP'nin ilçe binasının açılışını protesto eden grupların çıkardığı olaylar ile ilgili sorularını da yanıtlayan Eroğlu şunları söyledi:
"Bunlar demokrasiye atılmış hançerlerdir. Asla doğru değildir. Kusura bakmasınlar bunu şiddetle reddediyoruz. Demokratik açılımı engellemek isteyen hem içerde, hem dışarda güçler var. Onların provokasyonuna gelmemek lazım. Hepimizin uyanık olmamız lazım. Dolasıyla bu şekilde tahriklere kapılmak fevkalede yanlış olur. Yapanlar gerekli cezayı bulurlar. Çözüm süreci çok iyi şekilde yürüyor. Herkes memnun mutlu. Dolasıyla bu mutluluğu bozmak isteyenlere bu millet asla fırsat vermeyecektir, vermemeli."

MT,SS,BB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)