Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN / KÜTAHYA ()- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu annelerin çocuklarına ninni söylerken 'Uyusun da büyüsün' değil, 'Oğlum büyü hedefin 2071' demeleri gerektiğini söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu 22 tesisin açılış ve temel atma törenine katılmak üzere geldiği Kütahya'da ilk olarak Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti. Daha sonra yeni Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılan Eroğlu  "Bizden önce 2003 yılına kadar Kütahya'ya 3 baraj yapılmış. Ben hizmet etmek için yerimde duramıyorum.  Vekillerimiz, vatandaşlarımız ne istemişse yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Burada 10 temel atma yok. 12 tesisin açılışı var" dedi.

"BİR LİRA ÖDENEĞİ OLAN YÜZLERCE PROJE VARDI"

Kendisinin koalisyon hükümeti zamanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İSKİ müdürü olduğunu anlatan Eroğlu, "Bir dere ıslahının 15 yılda bitmediğini biliyorum. O zaman yatırım programından düşmesin diye iz ödenek diye yazmışlar. İz ödenek güya devam ediyor, yani bir lira ödeneği olan yüzlerce proje vardı. 2003 yılında İSKİ'de 600 tesis açtık. Haliç'i kurtardık. Kaçakları minimum seviyeye indirdim. Dünyanın en ileri arıtma tesisini biz kurduk. İstanbul'da daha önce bu tesisleri Fransızlar, Almanlar yapıyorlardı. Kendi teknolojimizle onda bir maliyete yapmaya başladım" diye konuştu.

Koalisyon hükümetleri zamanında memur maaşlarının ödenebilmesi için çalmadık kapı bırakılmadığını öne süren bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Koalisyon hükümeti erken seçime gitme durumunda kaldı. Dünyada o zaman ekonomik kriz yoktu ama Türkiye'de vardı. 23.5 Milyar Dolar borç vardı ödedik. IMF bizden 5 Milyon Dolar borç istedi. 22 batan bankanın millete yüklediği yük 231 Milyar lira bunları tamamen sizlerden aldığımız vergilerle ödedik. Hükümetimiz bu kadar parayı ödedi. Merkez Bankasının kasasını doldurdu birde. Farkımız bu. O kadar çok büyük yatırımlar yapıyoruz ki. Türkiye'nin her bir tarafına. Bunlardan 4 bin tane şantiyemiz bakanlığımıza ait olup 7 / 24 çalışıyor. Hatta müteahhitlere diyoruz ki para sıkıntısı yok yürü yürüyebildiğin kadar. Biz yılda 350 ile 400 arasında tesis açıyoruz."

Tavşanlı ilçesinde de toplu temel atma ve açılışlara katılan Bakan Veysel Eroğlu,  "Türkiye'yi dünya da ilk 10'a yükseltmek bizim vazifemiz. İlk 5',  ilk 3'e yükseltmek bu gençlerin bu yavruların vazifesi. Onlara da o şuuru vereceğiz. Onlara anneler ninni söylerken yavrularınıza şunu söyleyeceksiniz 'uyusun da büyüsün' demeyeceksiniz. 'Oğlum büyü hedefin 2071' diyeceksiniz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu'na bazı tesislerin toplu açılışı ve temel atmasını gerçekleştirdi.

OK,Tİ(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)