EROĞLU, GAZİPAŞA OVASI SULAMASI'NIN TEMELİNİ ATTI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya programı kapsamında Gazipaşa İlçesi'nde bazı tesislerin temel atma törenine katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Bakan Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın yıllarca unutulmuş ve ihmal edilmiş bir ilçe olduğunu, Başbakan Erdoğan ile birlikte makus talihini yendiğini, burada 30 yıllık hayal olan barajın bitmek üzere olduğunu, havalimanı pistinin uzatılması çalışmalarının da başladığını anlattı.
'ONLAR MONTAJLA UĞRAŞSIN'
Bakan Eroğlu da daha önce temelini atmaya geldiği Gökçeler Barajı'nın bugün Sulama Ovası projesinin temelini atacaklarını, bu projenin hayata geçirilmesi talimatını Başbakan Erdoğan'ın verdiğini dile getirdi. Eroğlu, "Ben de küçük bir baraj zannediyordum ama dev bir barajmış. Söz verdik bu barajın yapılmasını ve sözümüzü tuttuk. Bu baraj belki 40 yıl önce yapılmalıydı. Bu baraj geciktiği için, sizlerden geçmiş yönetimler adına özür diliyorum. Gerekirse 3 vardiya çalışalım rekor kıralım istedim. İnşallah bugün temelini atıyoruz. 2016 yılına hepsini yetiştireceğiz" dedi.
Bakan Eroğlu, gündeme de atıfta bulunarak, "Bazıları laf üretiyor, biz hizmet üretiyoruz. Bazıları montaj kaset üretiyor, biz baraj yapıyoruz. Onlar montaj kasetlerle uğraşışınlar, biz hizmet yapacağız. Onlar boşuna uğraşa dursunlar, işte millet var. Gazipaşa'nın yiğit insanları var. Gücünü şeytandan, komplolardan alanlar düşünsün. Biz Rabbimize güveniyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim için gururdur" diye konuştu.
'İSTER MONTAJ KASETİ YAPSINLAR İSTER İFTİRA ATSINLAR'
Ak Parti hükümetinin ekonomik başarılarını anlatan Bakan Eroğlu, IMF'ye borcun bittiğini, Merkez Bankası'nın doldurulup borçların ödendiğini belirterek, şunları dile getirdi: "O dönemleri kapattık. Geçmişte bir gölet 20-30 yılda bitiyordu. Bunun sebebi şuydu, devletin hazinesi borçlanıyordu. Dışardan para alıyordu. Kısa vadeli devlet hazine garantili yüzde 63 ile borçlanıyordu. Sizlerin emeği, alınteri ile kazandığınız paranın yüzde 86'sı faiz lobisine gidiyordu. Rahatsızlık bundan, alışmışlar onlar. 'Para verelim devlete, yüz lira verelim, 63 lira alalım' dediler. İster montaj kaset yapsınlar, ister iftira atsınlar. Bu milletin hakkını yedirmeyeceğiz. Millet uyandı. Buna müsaade etmeyeceğiz."
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından AB Bakanı Çavuşoğlu ile birlikte Gazipaşa Ovası Sulama Projesi'nin temelini attı. Projenin 21 Mayıs 2016 tarihinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.
Bakanlar Eroğlu ve Çavuşoğlu, daha sonra Alanya'ya geçerek, burada Ak Parti'nin seçim bürosunun açılışına katıldı.Erdem KÖSE/GAZİPAŞA(Antalya), ()

EK(YK/AAA) (FOTOĞRAFLI)