Servet ARSLAN/AĞRI, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün Ağrı'da yapımı tamamlanan ve Soma 13 Mayıs Madenciler İlkokulu adı verilen okulun açılışını yaptı.
Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla saat 11.00'de Ağrı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel, valilikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ağrı'ya yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Veysel Eroğlu ardından dere ıslah çalışmasının yapıldığı alanda kendi adına fidan dikti.
Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra 100'ncü yıl Mahallesine yapımı tamamlanan 360 öğrenci kapasiteli 12 derslikli okulun açılışını yaptı. Okula maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine 'Soma 13 Mayıs Madenciler İlkokulu' adı verildi.
Bakan Eroğlu, 301 maden işçisi adına okulun bahçesine fidan dikti. Bir gazetecinin sorusu üzerine de Bakan Eroğlu, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilere 'şehitlik statüsü' verilip verilmeyeceğine Başbakan, Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı ile Çalışma Bakanı'nın karar vereceğini söyledi.

SA(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)