'TESİSİ 12 MART'TA TESLİM ALALIM'
Hatay'daki temel atma törenin ardından beraberinde Valisi Celalettin Lekesiz ve Sadullah Ergin ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İskenderun 2'inci Organize Sanayi Bölgesi'ne geçti. Bakan Eroğlu burada, Ocak 2012'te temeli atılan, 1 Kasım 2012'de teslim edileceği, 12.12.2012'de saat 12.12'de Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın açılışını yapacağı duyurulan ancak tamamlanamayan su arıtma tesisini inceledi. 16 bin 930 TL'ye mal olacak tesis hakkında bilgiler veren Eroğlu, tesisin geciktiğini söyledi. Firma sahibine 'cezan ağır' diyen Eroğlu şunları söyledi:
"DSİ tarafından yapılan ve Aslantaş Barajı'ndan getirilecek olan içme suyu bu tesiste arıtıldıktan sonra İskenderun'a verilecek. İş biraz gecikti. Ben de gezeceğim göreceğim şimdi dört dörtlük şekilde 12 Mart'ta teslim alalım."
OSMANİYE'YE GEÇTİ
Bakan Veysel Eroğlu, İskenderun'daki incelemelerinin ardından beraberindekilerle birlikte Osmaniye'ye geçti. Valilik girişinde Vali Mehmet Oduncu ve protokol tarafından karşılanan Eroğlu, Cebelibereket İlköğretim Okulu halkoyunları ekibinin gösterisini izledi. Öğrencileri tebrik eden Bakan Eroğlu daha sonra valilik şeref defterini imzalayarak makama geçti. Burada Vali Oduncu, Eroğlu'na ziyaret anısına çini işlemeli plaket, kök boyası ile yapılan Karatepe kilimi ve mercan üzerine sedef işlemeli Bakanın isminin yazılı olduğu tabloyu hediye etti.
Ufuk AKTUĞ-İbrahim EMÜL/İSKENDERUN (Hatay) - OSMANİYE, ()