BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Son 10 yıl içersinde öyle bir toparlandı ki Türkiye, herkes gıptayla bakıyor. Çok şükür ve ne kadar şükretsek azdır. Türkiye değişirken içinde bulunduk ve hizmetinde bulunduk" dedi.
Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde Belediye Hizmet Binası, Körfez Belediyesi önündeki battı çıktılı kavşak ve Körfez Belediye Otoparkı'nın toplu açılış törenine, Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı AK Parti'li Yunus Pehlivan ile çok sayıda kişi katıldı.
Körfez İlçesi’nde çok güzel ve gurur duyulacak hizmetler yapıldığını söyleyen Bakan Ergün, "Biz bir hizmet kadrosuyuz. 11 yıl önce bir hizmet kadrosu olarak yola çıktık. Ülkemizin gerçekten çok hizmete ihtiyacı var. Bütün dünyayı dolaştık ve bizden çok iyi noktalarda olduğunu fakat bizim onlardan çok daha iyi noktalarda olmamız gerektiğini gördük. Son 10 yıl içersinde öyle bir toparlandı ki Türkiye, herkes gıptayla bakıyor. Çok şükür ve ne kadar şükretsek azdır. Türkiye değişirken içinde bulunduk ve hizmetinde bulunduk. Şehrimiz de çok değişti. Daha da değişecek" dedi. Bakan Ergün, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki 10 yılı da palanlıyoruz. Cumhuriyetinimizin 100. Yılı. 90. Yılında önemli projeler gerçekleştirdik. Karadeniz de dağlar deliniyor otobanlar yapılıyor. Körfez köprüsü, İzmir otobanı devam ediyor. Bunlar devasa işler ve hepsi aynı anda gidiyor. 10 sene de 100 sene de düşünülecek işler  1 yılda başlanıyor ve tamamlanıyor. Bunlar Türkiye’nin neleri başarabileceğini gösteren işlerdir. Onun için 2023 Türkiyesi başka bir Türkiye olacaktır. Çok yok, 10 yıl var. Türkiye'de bu istikrar ve güven ortamı devam etsin. Gerçi yeni yeni tartışmalar çıkıyor ama onları bir yana koyarsanız Türkiye tartışmaları geride bıraktı. Geçen seçimlerde bir slogan vardı. 'İşimiz hizmet gücümüz millet'. Bizim işimiz hizmet. Çünkü arkada millet var ve bu büyük bir güç. Milleti arkasına almayan hiçbir iktidar, hiçbir yerel yönetim başarı sağlayamaz. Milletimizle beraber bu yolculuga devam ettiğimiz sürece şehrimizde ülkemizde kalkınmaya devam edecektir."
Kocaeli Vaslisi Ercan Topaca da konuşmasında Körfez İlçesi'nin ekonomik ve ticari faliyetlerin yoğunlaştığı birilçe olduğunu, Tüpraş ve diğer petrokimya tesislerinin burada olmasının da toplanan vergiler açısından önemli olduğunu, önemini daha da arttırdığını belirterek, "Buradaki sanayinin yoğunlaştığı yerde nufus ve göç artıyor ve dolayısıyla sorunlar da zaman zaman gelişiyor. Onun için buraya özel ilgi göstermek gerekiyor" diye konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yerel yönetimler olarak görevlerinin insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirterek, "Sahilimizi dantel gibi ördük. Karadeniz'den kum getirdik. Tüm arıtma tesislerini yaptık. 1 gram atık suyu Körfez’e akıtmıyoruz. Artık bizim çocuklarımıza verdiğimiz bilgisayar ve tabletlerle Almanların, Fransızların çocuklarından daha iyi yetişecek bizim çocuklarımız" dedi.
Hizmete açılan Körfez Belediyezi Hizmet binası, 7 milyon 147 bin TL’ye mal oldu. Belediye binasında 105 ofis, 4 başkan yardımcıları odası, 21 müdür odası bulunuyor ve 5 kattan oluşuyor. Battı- çıktı olarak da adlandırılan Köprülü Kavşağı 12 milyon 142 bin TL’ye 100 araç kapasiteli Körfez Belediyesi Otoparkı ise 1 milyon TL'ye mal oldu.

EA,OU(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)