ADALET Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, partisinin gençlik kollarının düzenlediği Hz. Mevlana'nın 740'ıncı Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerine katıldı.

Antakya Meclis Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Ergin, "Bundan 740 yıl önce sadece yaşadığı coğrafyaya değil, Türkiye’nin dört bir köşesine ve oradan da dünyanın her bir köşesine öğütlerini, öğretisini ulaştıran bir büyük ilim adamı, Hz. Mevlana. Bugün onun öğretisine ışığına her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Dünyanın dört bir köşseinde göz yaşı dökülürken, kan akıtılırken, ciğerimiz dağlanırken Hz. Mevlana’nın öğütlerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Yüzyıllardır nifak tohumlarının ekilmeye çalışıldığı bölgemizde onun ukdeleriyle geleceğimize baktık. Bu topraklarda Hatay’da binlerce yıldır var olan kardeşliği o ışıkla aydınlatıp geleceğe taşıdık" diye konuştu.

30 MART AKŞAMI SAYIN BAŞBAKANIMIZA BÜYÜK USTAYA BİR TEKMİL VERECEĞİZ İNŞALLAH

Büyük bir yarışın arefesinde olduklarını kaydeden Bakan Ergin, "100 günden az bir zaman kaldı ve artık geri sayım başladı. 30 Mart’ta büyük bir aşk ile yola çıkıp Hatay’ın 1.5 milyon insanını kucaklayıp sandıklar açıldığında sayın Genel Başkanımıza, sayın Başbakanımıza büyük ustaya bir tekmil vereceğiz inşallah. Sayın Başbakanım, sayın Genel Başkanım Hatay 15 ilçesi ve Büyükşehir Belediyesiyle emir ve görüşlerinize hazırdır tekmilini vereceğiz" dedi.

Partililerden seçimler öncesi çalışmalarına ağırlık vermelerini isteyen Ergin, "Yerel seçimlerde ev ev dolaşarak icraatlarımızı anlatarak hizmet siyasetini Hatay’da etkin hale getireceğiz. Biz bugüne kadar laf siyaseti yapmadık, yalan siyaseti yapmadık, iftira etmedik, hizmetle meşguldük. 1.5 milyon Hatay’lıyı huzur, barış, kardeşlik içerisinde Türkiye’ye 81 vilayet arasında en güçlü 5'inci İl olarak Hatay’ı katacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Ergin etkinlikten ayrılırken AK Parti gençlik kolları üyeleri meşale ve sloganlarla Bakan Ergin’e destek verdi.