Ahmet Hamdi ÇİÇEK-Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, son günlerde ortaya çıkan telefon dinlemelerinin hukuk dışı teknolojiler kullanılarak yapıldığını ve montajlanarak ortaya çıkarılan ürünler olduğunu söyledi. Yapılanların hukuki ve ahlaki olmadığını belirten Elvan, "Yasa dışı telefon dinlemelerini özellikle muhalefet partileri malzeme olarak kullanıyor. Eğer hukuka, yasalara saygımız varsa, önce bu yasadışı uygulamalara yönelik tüm siyasi partilerin tepki göstermesi gerekir" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bu sabah Gaziantep'e geldi. Bakan Elvan, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin ve beraberindekiler ile birlikte Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Kentin ulaşım sorunlarıyla ilgili bilgiler alan Bakan Elvan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Lütfi Elvan, son günlerde ortaya çıkan telefon konuşmalarına ait kayıtların hukuk dışı olduğunu söyleyip, bunu malzeme olarak kullanan siyasi partileri eleştirdi. Göreve başladığı günden itibaren telefon dinlemeleriyle ilgili gerekli tedbirleri almaya başladıklarını belirten Bakan Elvan, şunları söyledi:
"Son 2 ayda, hukuk dışı, yasa dışı telefon dinlemelerine şahit oluyoruz. Geçmişte yapılan çok sayıda dinlemenin olduğunu görüyoruz. Buna yönelik olarak özellikle TİB başkanına biz, göreve geldiğim günden itibaren TİB başkanlığı bünyesinde gerekli tedbirleri almaya başladık. Dinlemenin maalesef değişik yol ve yöntemleri söz konusu. Ortam dinlemesi deniliyor, değişik şekillerde dinliyorlar. Ama bunları tasvip etmek mümkün değil. Beni üzen nokta şu; gayri hukuki, gayri yasal ve gayri ahlaki bir durum söz konusu. Bunu siyasi partiler, özellikle muhalefet partileri malzeme olarak kullanıyor, bu bizi son derece üzüyor. Eğer hukuka saygınız varsa, yasalara saygımız varsa önce bu yasadışı uygulamalara yönelik olarak tüm siyasi partilerin tepki göstermesi gerekir. Maalesef bu tepkileri, muhalefet partilerinden göremiyoruz ve bunu bir malzeme olarak kullanmaya çalışıyorlar. 30 Mart'ta belediye seçimleri var, varsa projeleri onları anlatsınlar. Gayri ahlaki, gayri hukuki ne idüğü belli olmayan teknolojiyi kullanarak, bir takım konuşmaları kesip montajlayarak, ortaya çıkan bu ürünleri kullanmak son derece yanlış. Ahlaken de doğru değil."
YARGININ KARARINA TAHLİYE DUYACAĞIZ
17 Aralık 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan ve dün tahliye edilen aralarında eski bakan çocuklarının da bulunduğu şüphelilerin serbest bırakılmasıyla ilgili ise Bakan Elvan, "Yargının kararına saygı duyacağız" dedi.
Bakan Lütfi Elvan, ziyaretin ardından Hatay'a geçti.

AHÇ, EB (HK/AAA)(FOTOĞRAFLI)