'AVRUPA İÇİN SUÇ OLACAK, TÜRKİYE İÇİN SUÇ OLMAYACAK MI?'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, twitter'ın alınan mahkeme kararlarını uygulama konusunda duyarsız olduğunu ve şirketten ciddi adımlar atmasını beklediklerini kaydetti. Elvan, "Bu şirket ister yurt içinde olsun, ister yurt dışında olsun nerede olursa olsun, Türk hukukuna saygı göstermesi gerekir diye düşünüyorum. Dünyada örneklerine baktığımızda, özellikle Fransa'da mahkeme kararları var. Bu kararların twitter tarafından dikkate alındığını görüyoruz. Yine Almayan'da neo nazi konusunda mahkemere kararları var. Twitter'ın mahkeme kararlarını uyguladığını görüyoruz. Diğer ülkelere gösterdiği hassisiyeti Türkiye'ye göstermesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 
Avrupa Birliği Konseyi'nin Türkiye'de twitter'ın kapanmasına tepki gösterdiği hatırlatılması üzerine Bakan Elvan, şunları söyledi:
"Ortada mahkeme kararları var. Ben biraz öncede ifade ettim, gerçek hayatta suç olan, sanal hayatta suçtur. O zaman Avrupa Birliği şunu söylüyor; Gerçek hayatta suçtur, sanal hayatta suç değildir. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bu Avrupa için geçerli olacak, Türkiye için geçerli olmayacak. Eğer sanal hayatta işlenmiş bir suç varsa, bu konuda mahkeme kararı varsa, bu mahkeme kararının uygulanması gerekir. Türk hukuk sistemine uyulması gerekir diye düşünüyorum."

AA(İA/SS)