Serdar ÖZGÜR/ KARAMAN, () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "MHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP’nin MHP'yi desteklediğini, CHP’nin güçlü olduğu yerlerde de MHP'nin CHP'yi desteklediğini görüyoruz. Buna rağmen o iki partinin almış olduğu oydan daha fazla oy oranını almış olduğumuzu gördük" dedi.
Seçim sonuçlarını memleketi Karaman'da takip eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, MHP ve CHP'nin birçok ilde ittifak yaptığını belirtti. Bakan Elvan, şunları söyledi: "Seçim sonuçlarının genel bir değerlendirmesini yapacak olursak tüm Türkiye genelinde her ne kadar oy oranları sandıkların dörtte biri açılmış olmasına rağmen görünen resim şu; bir çok ilde Cumhuriyet Halk Partisi ve MHP’nin ittifak yaptığını görüyoruz. MHP'nin güçlü olduğu yerlerde CHP’nin MHP'yi desteklediğini, CHP’nin güçlü olduğu yerlerde de MHP'nin CHP'yi desteklediğini görüyoruz. Buna rağmen o iki partinin almış olduğu oydan daha fazla oy oranını almış olduğumuzu görüyoruz. Şu an itibariyle söylüyorum tabii ki. Bu bizim açımızdan son derece memnuniyet verici bir hadise. Gerçekten milli iradeye sahip çıkan başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir teveccüh yapıldığının en önemli göstergesi."
Bakan Elvan, daha sonra Karaman Belediye Başkanlığını kazanan Ertuğrul Çalışkan ile partilileri tebrik ederek Ankara'ya hareket etti.

SÖ (İA/RT) (FOTOĞRAFLI)