Serdar ÖZGÜR- Hasan DÖNMEZ/KARAMAN, () - ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti hükümetlerinin sırrının halkla ve halkın derdiyle kenetlenme olduğunu söyleyerek, "Onların sorunlarını bizim kendi sorunlarımız olarak görmemiz, bizim başarılarımızın önemli sırlarından birisidir" dedi.
Karaman’da düzenlenen Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Türkiye Finalleri'ne katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yarış öncesi yaptığı konuşmada ilk olarak sporculara başarılar diledi.
HALKIN DERDİYLE KENETLENDİK
Konuşmasının devamında, iktidarda kalmalarının sırını açıklayan Bakan Elvan, "AK Parti iktidarımız döneminde birçok kurumumuz değişime ayak uydurmuştur. AK Parti hükümetlerinin sırrı buradadır. Bu yüzden bizler başarılıyız. Bizim halkla kenetlenmemiz, her alanda halkın derdiyle kenetlenmemiz, onların sorunlarını bizim kendi sorunlarımız olarak görmemiz bizim başarılarımızın önemli sırlarından birisidir" dedi.
PTT’DE DEĞİŞİM
PTT Genel Müdürlüğü’nün de bu değişim ve dönüşümü çok iyi uygulayan kurumlarımızdan bir tanesi olduğunu belirten Elvan şunları söyledi:
"Hatırlayın 2002 yılı öncesini, her yıl devletin bütçesinden kaynak aktarılan bir kurum. Kendisini doğrultamayan değiştiremeyen bir kurum. İşte böyle bir kurumu biz bankalarla rekabet edebilen, özellikle dağıtım firmaları, lojistik firmaları ile rekabet edebilen yapıya kavuşturduk. Bugün PTT Genel Müdürlüğümüz yılda aşağı yukarı 200 milyon TL kar elde ediyor. Biz PTT Genel Müdürlüğümüzle gurur duyuyoruz. Küçük yerleşim yerlerinde bile bankaların olmadığı yerde PTT şubelerimiz banka hizmetleri verebiliyor."
DEMİRYOLLARINA 3 MİLYAR TL YATIRIM
Karayolu ve demiryollarında çalışmalarının devam ettiğini de belirten Elvan, "Bugünlerde yine karayolu ve demiryolu yatırımlarımız hızla devam ediyor. Karaman’a bakarsanız güneyinden, doğusundan, batısından, her yönünde şantiye çalışmalarını görürsünüz. Bugün hızlı tren alt yapısında demiryolu yatırımlarına 3 milyar TL yatırım yapmış bulunuyoruz. Karaman-Konya arasındaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Karaman Ulukışla hattındaki çalışmalarda başlayacak. İnşallah bizlerde hızlı tren alt yapılarını bir an oluşturmaya çalışmış olacağız" diye konuştu.
Bakan Elvan, önümüzdeki Ekim ayında da Balkan Ülkeleri arasında düzenlenecek olan Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmalarını da Karaman’da yapılacağını sözlerine ekledi.
BAKAN YARIŞLARI BAŞLATTI
Yapılan konuşmaların ardından PTT Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nce organize edilen ve Aktekke Kent Meydanı 1. İstasyon Caddesi bulvarında düzenlenen yarışlara geçildi. Bakan Elvan ilk olarak Türkiye finallerine kalan ve 5 bin metre yürüyecek olan 30 bayan sporcu için tabanca ile ateş ederek start verdi. Bayanların ardından 70 erkek de bu kez 10 bin metrelik parkurda postacı yürüyüşüne başladı. Bakan Elvan, yarışmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara ödüllerini verecek.

FOTOĞRAFLI