KONYA- KARAMAN HIZLI TREN HATTININ TEMELİNİ ATTI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, memleketi Karaman'da Gar'da düzenlenen Konya- Mersin Hızlı Tren Hattı'nın Konya- Karaman etabı ile Ayrancı- Ereğli arasındaki 12 kilometrelik duble yol çalışmasının toplu temel atma törenine katıldı.
50-60 yılda biriken sorunların çözümü için 2002 yılından itibaren büyük reform hareketi başlattıklarını ifade eden Bakan Elvan, özellikle demir ve hava yolunda Türkiye'nin hayal bile edemeyeceği projeleri başlattıklarını kaydetti. Elvan, Konya- Karaman arasındaki hızlı tren hattı ve oradan da Konya- İstanbul arasındaki Yüksek hızlı tren hattının devreye girmesiyle Karaman- Konya arasının 4 saat, Ankara'nın da 2 saat olacağını söyledi.
Muhalefet partilerini eleştiren  Bakan Elvan, "Bunların böyle hayali var mıydı? Maalesef bu istikrara balta vurmak isteyenler var. İstikrarsız bir ortam oluşturmak isteyenler var. Milli iradenin güvenini kaybedenler, istikrarı bozma yönünde hukuk dışı eylemlere girerler. Bugün yapılmak istenen budur" dedi.
'BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜ SİYASİ RANTA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'
Gezi olaylarında başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu 269 gün süren tedavisinin ardından dün yaşamını yitiren Berkin Elvan'a yine değinen Bakan Elvan, şunları söyledi:
"Bu çocuğun ölmesini siyasi ranta dönüştürenleri kınıyorum. Seçim öncesi yakmak, yıkmak hangi gelenekte var? Böyle bir anlayışı nasıl kabul edebiliriz? Hiçbir marjinal gruba prim vermemeliyiz, vermeyeceğiz. Bizleri eleştirin, ama yakarak, yıkarak değil. Bu ülkede tahrip etmek kimsenin hakkı değildir."
Bakan Elvan, temeli atılan Konya- Karaman hızlı tren hattının Adana ve Mersin'e kadar uzandığını belirterek, bu güzergahın sanayicilerin olacağını ve sanayicilerin ürünlerini Mersin limanına rahatlıkla ulaştırabileceğini ifade etti. Böylelikle sanayicilerin rekabet gücünün artacağını kaydeden Bakan Elvan, Konya- Karaman- Mersin hattının Türkiye'nin önemli bir üssü olacağını söyledi.
Bakan Elvan, karayolunda da Karaman- Alanya arasını Kuşyuvası mevkiine yapılacak tünelle de 2.5 saate indireceklerini ve mayıs ayında da tünelin ilk ışıklarının görüleceğini sözlerine ekledi.
Bugün 52 yaşına giren Bakan Elvan'ın konuşması sırasında törene katılanlar tarafından 'İyi ki doğdun Elvan' sloganı atıldı.
Konuşmaların ardından TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bakan Elvan'a hızlı tren maketi hediye etti. Ardından iki projenin de temeli atıldı.
DOĞUM GÜNÜ PASTASI SÜRPRİZİ
Bakan Elvan, törenin ardından öğle yemeği için Grand Karaman Otel'e geçti. Tarım İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, Bakan Elvan'a sürpriz doğum günü pastası getirdi. Elvan da mumları üfleyip pastayı kesti.

SÖ,HD(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)