ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, paralel yapı operasyonu hakkında, "Bunların bir devlet memuru olup da yasa dışı bir eylem içerisine girmesi affedilebilecek bir durum değil" dedi.
Kadıdağı mevkiinde partililer tarafından karşılanan Bakan Elvan, ardından Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti. Daha sonra Kastamonu Belediye Başkanı AK Parti’li Tahsin Babaş’ı ziyaret eden Bakan Elvan, gazetecilerin paralel yapıya karşı sabah gerçekleştirilen operasyon hakkında ki sorusu üzerine, açıklamalarda bulundu. 17 Aralık’tan itibaren inanılmaz bir yasa dışı dinlemelerle karşı karşıya olduklarını söyleyen Bakan Elvan, şöyle konuştu:
"Bunların bir kısmı montajlandı ve piyasaya bunlar sürüldü. Bir ülkenin Başbakanı, bir başka ülkenin Başbakanı ile görüşüyor ve bunları illegal yollarla kayıt altına alıyorsunuz. Bakanı bir başka bakanla görüşüyor ve kayıt altına alıyorsunuz. Bunlara müsamaha gösterilmesi söz konusu olamaz. Bunlara gereken ceza mutlaka yargı tarafından verilecektir. Herkesin hukuka saygılı olması gerektiğini düşünüyorum ve yasalara uygun hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunların bir devlet memuru olup da yasa dışı bir eylem içerisine girmesi affedilebilecek bir durum değil."
İHTİLAL DÖNEMİNDE YAŞADIKLARINI SANIYORLAR
Daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Elvan, Ak Parti İl Teşkilatı ziyaretinde de Cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek, seçimin yeni Türkiye’nin inşasına katkı sağlayacağını söyledi. Diğer Cumhurbaşkanı adaylarını eleştiren Bakan Elvan, "Adaylara baktığımız zaman bir tarafta etnik milliyetçilikten dem vuran bir aday, diğer tarafta halkın hiç tanımadığı halkla hiçbir zaman bütünleşmemiş aday gösteren siyasi partilerin yetkililerinin bile tanımadığı, bilmediği, birilerinin tepside bu partilerin önüne ‘al sana ithal aday’ dediği aday. Her halde bu partiler muhalefet partileri hala kendilerini vesayet altındaki dönemde zannediyorlar. Hala ihtilal döneminde yaşadıklarını zannediyorlar. Bugün halkla bütünleşmiş bir başkanımız var. Halkın sevgilisi olmuş bir başbakanımız var" dedi.
LAFLA MİLLİYETÇİLİK OLMAZ
Kapı kapı dolaşarak Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan için oy isteyeceklerini belirten Bakan Elvan, "Ben inanıyorum ki CHP ve MHP’ye destek veren kardeşlerimiz de bu Cumhurbaşkanlığı seçiminde inşallah bizlere destek verecekler. Onlar gerçek manada milli egemenlik diyorlarsa, halkla bütünleşen bir lider diyorlarsa Recep Tayyip Erdoğan ile bütünleşecekler. Ama bir taraftan milliyetçiyim deyip diğer taraftan tepsi ile önlerine sunulan adayı destekliyorum diyorlarsa hepiniz onların milliyetçiliğini sorgulayacaksınız ve hesap soracaksınız. Bu ülkede milliyetçilik taş üstüne taş koymayla olur, lafla milliyetçilik olmaz" diye konuştu.
İSRAİL'E KARŞI ULUSLARARASI TUTUM NETLEŞMELİ
İsrail konusunda kundaktaki çocukların, bebeklerin ve hiçbir savunması olmayan insanların katledilmesine seyirci kalan bir dünya olduğunu söyleyen Bakan Elvan, sözlerine şöyle devam etti;
"Diğer tarafta bunu lanetleyen buna karşı ciddi şekilde mücadele edilmesini isteyen bir ülke ve bir Başbakanımız var. Ülkenizle gurur duymalısınız. Hükümetimizle, Başbakanınızla gurur duymalısınız. İnşallah en kısa sürede Gazze halkı bağımsızlığına kavuşur. Her taraftan ambargo uygulanan bir yapısı var. Bugün sadece İsrail tarafı söz konusu değil. Mısır'daki geçişte kapalı. Burada tek bir ülkeye sorumluluk vermekte çok fazla bir şey ifade etmiyor. Dolayısıyla tüm ülkelerin özellikle gelişmiş ülkelerin İsrail'e karşı uluslararası tutumunu netleştirmesi ve lanetlemesi gerekir."

FOTOĞRAFLI