ULAŞTIRMA Bakanı Lütfü Elvan, siyasi iradeye ipotek koymaya herkesin karşı durması gerektiğini söyledi. Bakan Elvan, "İnşallah 30 Mart'ta bize karşı, Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin güçlenmesine karşı, milli iradeye karşı baş kaldıranlara gereken cevabı hep birlikte vereceğiz. Onun için hepimize büyük görev düşüyor" dedi
Kırşehir'de bulunan Bakan Lütfü Elvan, sabah kahvaltısını Hılla Kütük Ev’de Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yle birlikte yaptıktan sonra Kırşehir Belediyesi’ni ziyaret etti . Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den çalışmaları hakkında alan Bakan Elvan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Kırşehir birçok uygarlıklara beşiklik etmiş, özellikle Türk kültürünün merkezi olan kentlerimizden bir tanesi. Sadece Kırşehir’e değil tüm dünyaya mal olmuş çok önemli kişilikler burada yaşayıp büyüyerek bizlere buranın ne kadar önemli bir yer olduğunu göstermiştir. Biz de Bakanlık olarak eksikliklerimiz tamamlayacağız. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da aynı hızla çalışmalarının devam edeceğiz." 
'11 YILDA 160 MİLYAR LİRA HARCADIK'
Ulaştırma Bakanlığı olarak son 11 yılda yaklaşık 160 milyar lira kaynak ayırdıklarını ve harcadıklarını kaydeden Bakan Elvan şöyle konuştu:
"Karayollarına, demiryollarına, ulaşım altyapısına yönelik olarak eksiğimiz ne ise, belki 100 yıldır üzerine herhangi bir inşa edilmemiş olan alanlara girdik. Yeni yollar açtık. Bölünmüş yollar yaptık. Bunları da yapmaya devam edeceğiz inşallah. 30 Mart seçimleri bizler açısından son derece önemli. Eğer biz ülkemizin istikrarının devamını istiyorsak, büyümesini, güçlenmesini istiyorsak 30 Mart'ta hepimiz kenetlenmeliyiz. İnşallah 30 Mart'ta bize karşı, Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin güçlenmesine karşı, milli iradeye karşı baş kaldıranlara gereken cevabı hep birlikte vereceğiz."
Cacabey Medresesini gezen Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, Kırşehir Valiliğine geçerek Vali Özdemir Çakacak’tan birifing aldı. Bakan Elvan’a Aşıkpaşa’nın kitabını hediye eden Vali Özdemir Çakacak, Kırşehir’in tarih ve kültür şehri olduğunu belirtti. Bakan Elvan Valilik ziyaretinin ardından Dulkadirliler Derneği ile Boztepe ilçesinde AK Parti’nin seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra Nevşehir’e hareket etti.