GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya'nın 2016'da Türkiye'de ilkini düzenleyeceği Expo için 184 ülkeye bu ay içerisinde davetlerin yapılacağını söyledi.
Antalya'da 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla A1 kategorisinde, botanik dalında Türkiye'nin ilki olacak Expo 2016 Antalya'nın 12'nci yönetim kurulu toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında yapıldı. Expo 2016 Antalya Ajansı Ofisi'ndeki toplantıya, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve bakanlık temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Bakan Eker, Expo 2016 Antalya'nın kanununun geçen yıl çıktığını, yapılması gereken işlerin planlanan takvime göre düzenli şekilde yürütüldüğünü açıkladı. Expo alanında inşaat çalışmalarının hızlandığını belirten Bakan Eker, şunları söyledi:
"Arazinin muhtemel taşkınlardan koruması maksadıyla sedde çalışmaları başladı. 1 ay sonra sedde bitmiş olacak. Bu önemli, çünkü kış yağışlarıyla alanın sel baskınları yaşamaması için seddenin bitmesi, dolayısıyla da Expo alanının korunması gerekiyor. Geçen ay projemiz bitti ve kamuoyuyla paylaştık. Yani Expo alanının bütünüyle tasavvuru, su alanı, binalar, ülke bahçeleri, kule, tepe gibi Expo unsurlarının yapılacağı alanların planlaması da yapılmış oldu. Önümüzdeki en önemli işlerden biri de 2016 yılı için davet edilecek ülkelerin isimlerinin yer aldığı liste. Bu liste kasım ayı başında Dışişleri Bakanlığımız tarafından ajansa gönderildi. Dolayısıyla bu ülkelerin mektupları hazırlandı ve bu ay içerisinde 184 ülkeye bu mektuplar gönderilmiş olacak. Yani bu ay içinde biz dünyanın 184 ülkesini artık resmen Antalya Expo 2016 için davet etmiş olacağız."