GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu'daki savaş ve çatışmalara dikkat çekerek, "Suriye'de, Irak'ta dünyanın diğer coğrafyalarında maalesef bu defa Müslümanlar, Müslümanları katlediyor. Tarihte ibret almamız gereken noktalar var. 20'nci Yüzyıl'da, Osmanlı'nın çöküşü ile birlikte bu bölgede kan akmaya, zulümler işlenmeye, kukla rejimlerle çok zalimce uygulamalar, ret inkar politikaları uygulanmak suretiyle zulümler işlendi" dedi.
AK Parti Diyarbakır İl Örgütü'nün dünkü iftar yemeğinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınadı. Bakan Eker, kan dökülmesinin haram olduğu Ramazan ayında Gazze'de masum, sivil, kadın ve çocukların hunharca, vahşice katledildiğini anlatırken, "Katledilmekle kalmıyorlar bu şehit edilen Müslümanlar'ın cesetlerinin alınması için ilan edilen 2 saatlik ateşkese bile tahammülleri yok. O ateşkesin sözünde bile durmuyorlar" dedi.
Bakan Eker, Gazze'deki gelişmelere karşılık Suriye ve Irak'ta yaşananlara da değinerek, şöyle devam etti:
"Diğer tarafta Suriye, Irak'ta dünyanın diğer coğrafyalarında maalesef bu defa Müslümanlar, Müslümanlar'ı katlediyor. Tarihte ibret almamız gereken noktalar var. 20'nci Yüzyıl'da, Osmanlı'nın  çöküşüyle birlikte bu bölgede kan akmaya, zulümler işlenmeye, kukla rejimlerle çok zalimce uygulamalar, ret inkar politikaları uygulanmak suretiyle zulümler işlendi. Biz diyoruz ki; barışı tesis edelim. Türkiye'de de Ortadoğu'da da zulme karşı duralım. Adaletli bir yönetimi tesis edelim. Vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliği tesis edelim. Demokrasi, sivilleşmeyi insan haklarını tatbik etmek suretiyle yaygınlaştıralım. Temennimiz, dileğimiz çabamız bu."
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Bakan Mehdi Eker, kimsenin Başbakan Erdoğan kadar hizmet aşkıyla o makama layık olmadığını söyledi. Bakan Eker, 10 Ağustos'ta, Türkiye'de cumhurun eliyle, halkın doğrudan oy vererek cumhurbaşkanını seçeceğini bildirirken şöyle konuştu:
"Türkiye Cumhuriyeti'ni Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla yönetmeye layık, arkasındaki birikimle, tecrübeyle, millet sevdasıyla, hizmet aşkıyla kimse onun kadar kimse o makama hazır ve layık değildir. Vesayet rejiminin gerçek manada milli iradeye dayalı bir rejimin tesis edilmesi, daha sivil daha demokratik bir rejimin uygulanması, Türkiye'nin sorunlarını sivil bir iradeyle çözülmesi Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında gün gün uygulanacaktır."
  FOTOĞRAFLI