'ULUSAL VE ULUSLARARASI GÜÇLER KOMPLO KURUYOR'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Bakan Eker'i Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ve merkezdeki 5 ilçenin belediye başkan adayı karşıladı.
İl Başkanlığında partililere seslenen Bakan Eker, Ak Parti'nin kurulduğu tarihten itibaren Türkiye'nin temel meseleleriyle birlikte, cumhuriyet tarihi boyunca el değmemiş, birikmiş, biriktirilmiş sorunların tamamını çözme iradesini ortaya koyduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa bir Başbakan'ın ABD'de “Dünya 5'ten büyüktür" diyebildiğini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Bakan Eker, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ilk defa çocukların öldürülmesine, zulümlere ve Ortadoğu'nun en büyük kanayan yarası Filistin meselesinde bu zulme karşı 'one minute' diyebildi. Bu Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.
Bakan Mehdi Eker, Türkiye'de terör sorunun 1920'lerden itibaren yavaş yavaş geliştiğini, 1980'li yıllar ortalarına kadar kapalı şekilde devam eden fakat sonrasında açık kanamalı hale gelen sorunun Ak Parti iktidarı tarafından uzlaşma yoluyla nihayete erdirilmesi için çözüm sürecini başlattığını söyledi.
Bakan Mehdi Eker, Türkiye'nin kendi problemini, kendi kanayan yarasını kendi iradesiyle çözebilmesinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Bakan Eker, Türkiye'de ilk defa güçlü, gücü millete dayanan, gücünü milletten alan, milli iradeyi her şeyin üzerinde tutan ve bütün milli iradeyi engelleme çalışmalarına karşı milletten aldığı emaneti başının üzerinde taşıyıp, buna karşı teşebbüste bulunan anti demokratik güçlere, eğilimlere, bildirilere, komplolara, tuzaklara, çetelere karşı dik durabilen, her seferinde millete yaslanan, millete dayanan, milletin duasını sevgisini her şeyden önemseyen bir iktidarın ortaya çıktığını söyledi.
Ak Parti'nin 11 yıl boyunca engeller, çeteler, darbe teşebbüsleriyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Bakan Eker, bunları dik durarak aştıklarını söyledi.
Türkiye'de Kürt meselesinin çözülmesinden rahatsız olan ulusal ve uluslararası güçler bulunduğunu kaydeden Bakan Eker, olan biteni bunların ışığında değerlendirmek gerektiğini dile getirdi. Çözüm sürecinin engellenmesi Ortadoğu politikalarıyla ilişkili olduğunu kaydeden Bakan Mehdi Eker, “İlk defa Türkiye bu meseleyi kendi vatandaşlarıyla kavga ederek değil uzlaşarak çözmüş olacak, bundan rahatsız olanlar var" diye konuştu. Bakan Eker, “Başbakanımızın tutumu, dik duruşu, bu iradesi, evrensel insani değerlere yaslanan, sahip olduğu medeniyet tasavvuru bir umut ışığına dönüştü. Sadece Türkiye için değil, Ortadoğu için, Atlas Okyanusu'nun kıyısındaki Fas'a kadar Kuzey Afrika ülkelerinin tamamı Türkiye'yi bir umut olarak gördüler" diye konuştu.
Ulusal ve uluslararası güçlerin Ak Parti'yi 'nasıl engelleriz' 'hükümeti nasıl deviriz' sorularıyla komplolar yapmaya başladığını kaydeden Bakan Eker, “Bunlara karşı biz basiretle, ferasetle, dirayetle durmayı bilmeli ve bunlarla bu şekilde mücadele etmemiz lazım" dedi. Bakan Mehdi Eker, konuşmasına şöyle devam etti:
“Suriye'de olan biteni görüyoruz. Fotoğraflar yayınlanıyor. Yüreğinde zerre vicdan olan insanın bakamadığı görüntüler var. Nazi Almanyası'ndan beter görüntüler var. İnsanlığın gözü önünde. Hala o rejim orada duruyor. Biz buradaki Türkmenlere, diğer oradaki mazlumlara gönderilen yardımları bile engelleme çabası içinde olanlar var. Bunları doğuru okumalı, kim neye hizmet ediyor, kim hangi politika, eylem ve sözle kimlerin ekmeğine yağ sürüyor, kimlerini çıkarları doğrultusunda konuşuyor, kimlere hizmet ediyor, bunları ibretle izliyoruz."
MİLLETİMİZ DERSİNİ VERECEK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, böylesi bir dönemde 30 Mart yerel seçimlerinin de ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Ulusal ve küresel ölçekte Ak Parti'ye zarar vermek isteyen, yükselişini durdurmak isteyen, onun üzerinde Türkiye'nin ayağını tutup aşağı çekmeye çalışanlara, milletimizin aracılığıyla en güzel dersi vereceğiz" dedi.