Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında hükümetin yıpratılmaya çalışıldığını savundu. 
Bakan Eker, bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile birlikte geldiği Şırnak'ta Vali Hasan İpek'i ziyaret etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Eker, 30 Mart'taki seçimin çok önemli olduğunu belirterek, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının bu seçimle ilişkili olduğunu söyledi. Eker, şöyle dedi:
"Çünkü barıştan yana olmayanlar, Türkiye'de kan dökülmesinden yana olanlar çözüm sürecini baltalamak çerçevesinde, engelleme çerçevesinde Türkiye'ninn siyasi istikrarını hedef alıyorlar. Sayın Başbakanımıza türlü, çeşitli isnat iftira ve saldırılarla sayın Başbakanımızı ve onun şahsında hükümetimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Bu seçim bu bakımdan önemli. Sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Türkiye'nin huzurunu, güvenini ve Türkiye'nin en kanamalı en kanlı problemini çözme konusunda ki, bir tercihin yapılaşacağı bir seçimdir."
Bakan Eker, daha sonra AK Parti il başkanlığının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Etkinlikte, Akiset Atan'ın piyano resitalini partililer ilgiyle dinledi.

EK(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)