İçişleri Bakanı Efkan Ala1 Mayıskutlamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul'da bir sorun gözükmüyor. Önceki yıllarda elde edilen tecrübeler şunu gösterdi, önümüzde bir bahar havası var, 1 Mayıs geliyor. İşçilerimiz, çalışanlarımız 1 Mayıs'ı kendilerinin istediği biçimde biraz da bayram havasında kutlayarak geçirmek istiyor. Biz de hükümet olarak ve valilere verdiğimiz talimatla bunun en güzel şekilde kutlanmasını sağlamak için her tedbirin alınmasını istedik" diye konuştu.

Ala, konuşmasında şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız o alana kolay ulaşabilmeli. Şöyle bir anlayışa güvenlik tedbiri almıyoruz, 'oraya gelen insanlar yanlış yapacak ve biz onları engellemek için oradayız' anlayışıyla hareket etmiyoruz. Oraya gelen vatandaşlarımız bir kutlama yapacak, 1 Mayıs'ı kendilerinin istediği biçimde değerlendirecekler. Onların güvenliğini sağlamak bizim işimiz. Bu çerçevede o yer belirleniyor. Bu dönemde de bütün sendikalar, STK'lar değerlendirmelerini yaptı, diyalog içerisinde hareket ettiler.

Onların da güvenlik birimlerimizin de milletimizin de arzu ettiği şekilde gitti. Biz de onların, oraya gelen vatandaşlarımızın, milletimize, kendilerinin hak ettiği şekilde kutlamalarını sağlamak için elimizden gelen her tedbiri alacağız."