'HİÇBİR KAYNAKTAN TALİMAT ALMADIK'
Antalya'da partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in seçim çalışmalarına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Manavgat'ta Ak Parti Sarılar Seçim ve İrtibat Ofisi'nin açılışına katıldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yer aldığı açılışta Bakan Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinin bir anlamıyla son 12 yıl içinde ülke kazanımlarının bir kere daha teyidi için halkımızın onayına, rızasına sunulması olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin geçmiş senelerde çok sayıda milli iradeye müdahalede bulunmasına şahit olduğunu aktaran Bakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:
“Son 12 yıl içinde, size soruyorum, sizin verdiğiniz emanete sahip çıkarak, başta sayın Başbakanımız olmak üzere, bu emaneti koruduğumuza şahitlik eder misiniz? Sadece sizin iradenizin sesi olduğumuza şahitlik eder misiniz? Başka hiçbir kaynaktan, hiçbir mahfilden ne talimat, ne tavsiye almadığımıza şahitlik eder misiniz? İşte o zaman milli irade adına 30 Mart'ta gideceksiniz, diyeceksiniz ki, 'Bu Ak kadrolar başımızı dik tutan bu kadroların bu ülkenin iradesine hakim olmasına onay veriyoruz' diyeceksiniz."
'PES ETMEYİZ'
Bakan Davutoğlu, son 12 yıl içinde Türkiye'nin yürüyüşüne birilerinin şu veya bu gerekçelerle engel olmak istediğini söyledi. Bakan Davutoğlu, “Biz bu yürüyüşe çıkarken zaten bu engelleri görerek çıktık. Bu engellere karşı mücadele azmimizi bilerek ve ayakta tutarak çıktık. Bizden yorulmamızı ve pes etmemizi bekleyenler olabilir. Biz sizden aldığımız güçle diyoruz ki, Biz bu Torosların çocukları ne pes ederiz ne de yoruluruz" diye konuştu.
BİZDEN ZULME SESSİZ KALMAMIZI İSTİYORLAR
Türkiye'nin son süreçte aktif bir dış politika izlerken bunu eleştirenlerin kendilerini zulme karşı sessiz kalınmasını talep ettiğini savunan Bakan Davutoğlu, “Birileri Anadolu topraklarına doğru yürüyen o mazlum kardeşlerimiz kapımıza geldiğinde 'Kapıyı kapatın' diyebilirler. Anamuhalefet parti lideri gibi. Ama bizim Türkmen, Yörük geleneğimizde, mazluma yardım gerektiğinde sessiz kalmak yoktur" diye konuşmasına devam etti.
BAZI VİLAYETLER DAHA KAZANÇLI OLACAK
Bakan Davutoğlu, 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte ilçelerin ile ilin de Ankara'ya bağlandığı bir yapının ortaya çıkacağını belirterek “Bundan sonra bu halkayı birleştirebilen beldeler, ilçeler, vilayetler kazançlı çıkacaklar. Türkiye Cumhuriyeti devleti güç kazandıkça bütün şehirlerimiz bu güçten istifade edecek. Ama bazı şehirleler daha fazla iyi bir yönetim imkanı, organik bütünlük imkanı içinde davranma imkanına sahip olacaklar" diye konuştu.
'AB İÇİN TEK BAKANLIK OLDUK'
AB Başkanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise burada yaptığı konuşmada Dışişleri ve AB Bakanlığı'nın gücünü birleştirdiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “AB süreci başta olmak üzere Türkiye'nin dışarıdaki misyonu ve temsili için gücümüzü birleştirdik. İki bakanlığız ama AB sürecinde tek bakan gibi hareket ediyor, birlikte çalışıyoruz. Türkiye sevgisini enerjimizi, tecrübelerimizi birleştirdik, birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki bakan Ahmet Davutoğlu ve Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti belediye başkan adaylarıyla birlikte seçim ve irtibat ofisinin açılış kurdelesini kesti.