Ömer PINAR / ŞANLIURFA, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerinin düzenlediği mitinge katıldı. Seslendiği taşeron işçilere, haklarında iyileştirme için çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Çelik, "İki işçi bir işyerinde farklı statüde artık çalışmayacak, bunu ortadan kaldıracağız" dedi.
Seçim bölgesinde yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde taşeron işçilerinin düzenlendiği mitinge katıldı. Kadro talep eden taşeron işçilere konuşan Bakan Çelik, taşeronların haklarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Bakan Çelik, taşeron işçilerin durumuyla ilgili 9 Mart'ta kente gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da detaylı bilgiler vereceğini belirterek şöyle konuştu:
"Aynı işyerinde alt işveren ile asıl işveren artık çalıştırılmayacaktır. Taşeron işçilerinin çalıştırıldığı karayollarındaki sorun yargıya intikal etti. İki işçi bir işyerinde farklı statüde artık çalışmayacak, bunu ortadan kaldırıyoruz. Bakanlar Kurulu’nda da söyledim. 'Taşeron uygulaması artık çile uygulamasına dönmüştür' dedim. Başbakan’ın talimatıyla bu çalışmayı tamamladık. İşçilere yıllık izin verilecek. Alt işveren işçileri de, diğer işçiler gibi sendikal haklarını aynen kullanılacaklar. Kıdem tazminatı için mahkemeye değil, kıdem tazminatı direk hesaplarınıza yatırılacak. Hizmet dışında fazla mesai çalışması kabul edilemez. Emeği istismar edenözel sektör ve kamu kuruluşlarına ,Çalışma Bakanı olarak söylüyorum. Elimiz yakanızda bunu bilmenizi istiyorum. Başbakan Erdoğan 9 Mart’ta Şanlıurfa’da miting yapacak. O mitingde taşeron işçiler hakkında önemli mesajlar vermesini istiyorum. O mesajı inşallah Başbakan, kendi ağzından sizlere burada verecektir." 
Yapılan konuşmaların ardından taşeron işçileri, ellerindeki kadro taleplerini içeren dövizlerle birlikte davul- zurna eşliğinde halay çekerek mitingi sonlandırdı.
ÖP(HK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)