ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde, seçim çalışmalarını sürdürdü. Partisinin seçim bürosunun açılışına katılan Bakan Çelik, Türkiye'nin en uzun dünyanın beşinci uzun sulama tüneli Başbakan Erdoğan'ın açtığını ifade ederek, "Bunun bilincinde olan Suruçlular inşallah Pazar akşamı sandıkları patlatacak" dedi.
Seçim bölgesinde çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suruç’ta esnaf ziyaretinde bulunup vatandaşların sorunlarını dinledi. Partisinin seçim bürosu açılışına katılan Bakan Çelik, Suruç Belediye Başkan adayı İbrahim Halil Yıldız’a destek istedi. Suruç'un büyük bir köy olduğunu söyleyen Bakan Çelik, "Suruç bir ilçe değil büyük bir köy haline getirilmiş, alt yapı üst yapı sorunları. Bir misafiriniz geldiği zaman alıp götürebileceğiniz bir yeri olmayan büyük bir köy haline dönüştürüldü. Suruç bunu hak etmiyor" dedi.
Türkiye'nin en uzun, dünyanın beşinci uzun sulama tünelinin açılışına katılan Başbakan Erdoğan'ın, ilçeye yaptığı ziyarette Suruç'un seçim sonuçlarını özel olarak takip edeceğini söylediğini aktaran Çelik, şunları söyledi:
"Köyünden mahallesine her tarafa koşmamız gerekiyor. Bütün kardeşlerimizle görüşün ve herkesin bu değişime katkı vermesini sağlayın. Bu değişim çocuklarımız, torunlarımız, Suruç, Güneydoğu, barış, dostluk ve kardeşlik için son derece önemli. Yani herkes 'Barış Barış' diye konuşuyor. Huzur ortamı nasıl sağlandığını biliyor musunuz? Sayın Başbakanımız eğer taşın altına gövdeyi koymamış olsaydı bu huzur ortam temin edilebilir miydi? Mümkün değil. O halde bu barışın devamı yine Sayın Başbakanımız ve AK kadrolarla mümkün. Bunun bilincinde olan Suruçlular inşallah Pazar akşamı sandıkları patlatacak" diye konuştu.

ÖŞ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)