ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim bölgesi Şanlıurfa’da 22 oda başkanıyla biraraya geldi. Çelik, "Bu toplantıyı yapmamızın bir sebebi var. Burada sizlerden aldığımız fikirleri zamanı geldiğinde sorunların çözülmesi için programa alıp tarih veriyoruz. 'Yaz kağıda çıkışta at çöp tenekesine', böyle bir siyaseti biz bitirdik" dedi.
Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere seçim bölgesi Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde 22 oda başkanının katıldığı toplantıya katıldı. Oda başkanlarıyla bir araya gelen Bakan Çelik, hükümetin icraatlarını anlatarak, Şanlıurfa’ya verdikleri önemi vurguladı. Toplantıda AK Parti hükümeti tarafından Şanlıurfa’ya 12 yılda 17.8 milyar lira ödenek harcandığını belirten Çelik, "Şanlıurfa’ya böyle büyük rakamlarda hizmet etmek hayal etmek değildir. Bizler bu işin, hizmetin delisi ve takım ruhu ile çalışarak, bunca hizmetleri buraya getirdik. Bu takım ruhuda Şanlıurfa’da oluştu" dedi.
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Kahramanmaraşlı Celalettin Güvenç’in aday gösterilmesine tepki gösterildiğini, bir an önce Şanlıurfalıların bu bireysellikten çıkması gerektiğini anlatan Çelik, "Ben siyasete bakıyorum herkes aday adayı. Ben listede yokum gibi siyaset anlayışı gelişen bir ilde bu hizmetler olmaz. Herkes konuşuyor; Yabancıymışız. Biz insanımızı ve Şanlıurfa’ya çok seviyoruz. Biz yaptığımız eserleri ortaya koyuyoruz. Lafla değil, biz kalıcı iş yapıyoruz. Listeye giremeyen bu aday adayları bizim kadar Şanlıurfa’yı bilmiyorlar. Ben şahsen Şanlıurfa’nın bütün ilçelerine en az 3-4 kez gitmişimidir. Yine 300’den fazla köylere ziyarette bulundum. Öyle aday adayı var ki; daha kendi ilçesine bile gitmemiştir. Ama 'Urfalıyım' diye geçiniyor. Mesele bu değildir. Mesele bu ülkenin özü olmaktır. Laf olsun diye değil, bu toplantıyı yapmamızın bir sebebi var. Burada sizlerden aldığımız fikirleri zamanı geldiğinde sorunlar çözülmesi için programa alıp tarih veriyoruz. Artık 'Yaz kağıda çıkışta at çöp tenekesine', böyle bir siyaseti biz Şanlıurfa’da bitirdik" diye konuştu.
'İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR'
Esnafın iş sağlığı güvenliğiyle ilgili olarak sıkıntı yaşadıklarına değinen Çelik, şöyle konuştu:
"Bizim için iş sağlığı güvenliği çok önemlidir. Bu anlayışla bu yasayı çok önemsiyoruz. Milyonlarca para kazansanız, bir işçi ufak bir ihmalde hayatını kaybederse onun bedelini maddi olarak karşılamak mümkün değil. Bir taraftan üreteceğiz, diğer taraftan sağlıklı ortam içerisinde üretimi gerçekleştireceğiz. 2014 yılını bu yasayı uygulama yılı olarak ilan ediyoruz. Ceza yazma anlayışı yok. İş sağlığı güvenliği bilincini hem işyerleri, hem işçimize oturtmak için 2014 yılı bir rehberlik yılı olacaktır. Onun için siz eksikliklerinizi gidereceksiniz. İş sağlığı güvenliği sistemini yerine oturtmuş olacağız. 10 kişinin altındaki tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde çalışanlarla ilgili iş sağlığı ile ilgili ödenecek ücretler kamu tarafından karşılanıyor."
Bakan Çelik, oda başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından Bakan Çelik, partisinin il binasına geçti.

ÖP,ÖŞ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)