Yusuf BAŞTUĞ- Oğuz KUŞÇU/KARAİSALI (Adana), () - KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin 11 yıllık Ak Parti iktidarında sürekli büyüyüp geliştiğini belirterek, "Bunun gizli formülü milli iradedir" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın merkez Karaisalı İlçesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun ve Karaisalı Belediye Başkan Adayı Yusuf İyi ile birlikte halka seslendi. Vatandaşlardan oy isteyen Bakan Çelik, "İstikrar sürsün diye, ak belediyecilikle tanışın diye destek istiyoruz" diye konuştu. Mitingin ardından kent merkezinde yeni yapılan 25 yataklı ve 4 katlı Karaisalı Devlet Hastanesi'nin açılışına katılan Bakan Çelik'e, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necdet Ünüvar ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ve Karaisalı Kaymakamı Mustafa Köleoğlu eşlik etti. Vatandaşların da ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, uzun süre alkışlandı.
İSTİKRAR VURGUSU
Türkiye'nin 11 yıl öncesine göre çok geliştiğini anlatan Çelik, şunları kaydetti:
"Türkiye'de 11 yıl önce enflasyon yüzde 60 civarındaydı. Şimdi tek hanelerde. Enflasyon vatandaşın sistematik şekilde emeğinin gasp edilmesidir. 11 yıl önce vergilerin yüzde 89'u faize gidiyordu. Bizim dönemimizde ne oldu da bu değişti? Daha önce açıklamadık ama şimdi söylüyoruz. Bizim elimizde çok gizli formül var. Bu paradan da petrolden de daha değerli. Gizli formül şuydu: Sizin sözünüzü dinlemek, milli iradeyi dinlemek, desteğinizle yürümek. Gizli formül milli iradedir. Verdiğiniz destekle 11 yıldır hükümet dimdik ayakta. Bu ülkenin sahibi sizsiniz. Patron sizsiniz. Devlet sizin hizmetinizde. Devlet size hizmet etmiyorsa, adalet götürmüyorsa tek başına kutsal değildir. Hizmet üretiyorsa saygındır. Vatandaşın hakkını bilen devlet saygındır. Desteğiniz sürdükçe daha fazlasını yapacağız. Bu 11 yılda 110 yılda gidemediğimiz yolu gittik. İstikrar varsa başarı olur."
Konuşmasında sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti de kınayan Çelik, vatandaşlarından hastane çalışanlarına sahip çıkmasını istedi.

YB(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)