Hayati YALÇIN/GÜMÜŞHANE, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümüşhane’de Ak Parti İl Başkanlığı ile SGK İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Ak Parti İl Başkanlığı’nda konuşan Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda görüşlerini açıkladı, “Hem bölge hem de ülke sorunlarına vakıf olan birisinin Cumhurbaşkanı olması 77 milyon için büyük bir şanstır” dedi. Muhalefet partilerinin çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu' na eleştiriler yönelten Bakan Faruk Çelik, CHP ile MHP'nin bir araya gelmesinin Türkiye'nin geleceği açısından çok normal karşılanamayacağını ileri sürdü.
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne giden Bakan Faruk Çelik, SGK’nın çok önemli bir kuruluş olduğunun altını çizdi, hedeflerinin 81 ilde, bin 700 merkezden Sosyal Güvenlik hizmetlerini vatandaşlara sunmak olduğunu kaydetti. Türkiye'de yüzde 52'lerde olan kayıt dışı istihdamı yüzde 33'e kadar çektiklerini anlatan Çelik, kayıt dışılığın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Yaklaşık 15 milyon işyeri ve kişiyi ilgilendiren 100 milyarlık prim yapılandırmasının TBMM' de görüşüldüğünü kaydeden Bakan Faruk Çelik, bunun önemine işaret etti, yapılandırmanın yürürlüğe girmesinin ardından alacakların tahsili için ilave birimler oluşturarak çalışma yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Daha sonra Torul ilçesi Cebeli köyündeki Karaca Mağarası'nı ziyaret eden Bakan Çelik, ardından da Bayburt’a gitti.

FOTOĞRAFLI