KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, seçim bölgesi Adana'da yerel seçim startını Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun ile birlikte verdi. Çelik, "AK Partililer sadece Hakkın ve halkın önünde eğilir. Onun dışında zaten eğilmeyi bilmezler" dedi.
AK Parti'nin Yüreğir Serinevler Spor Salonu'ndaki 'Büyük Buluşma' toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Torun, yaklaşık 3 bin partilinin huzuruna el ele vererek çıktı. Salonu turlayan Çelik ve Torun, partililerin uzattığı elleri sıkıp, çiçeklerini aldı. Çelik ve Torun, daha sonra sahneye çıkıp, milletvekilleriyle ve parti il yöneticileriyle el ele vererek, kalabalığı selamladı.
Partililere hitap eden Çelik, Abdullah Torun'un aday olarak belirlendikten sonra Adana'ya mesaj gönderdiğini belirtip, "Başbakanımız; arkadaşlara söyleyelim, bu sefer Adana'yı istiyoruz. Onlar ne yapacaklarını bilirler. Sizler 10 yıldır bize bir şey söylüyorsunuz; 'dik durun eğilmeyin' Ben de size diyorum ki; sizin kurduğunuz partinin yöneticileri, AK kadrolar zaten dik durmaktan başka bir şey bilmezler. AK Parti sadece Hakkın ve halkın önünde eğilir. Onun dışında Ak partililer zaten eğilmeyi bilmezler. 11 yıl boyunca bir sürü sıkıntıya, provokasyona, tuzağa eğer bu parti direnebildiyse, irade koyabildiyse, Allah şahittir, bu sizin sayenizde olmuştur" dedi.
Adana'da büyükşehir ve 15 ilçenin belediye başkanlıklarını kazanmayı hedeflediklerini vurgulayan Bakan Çelik, yerel seçim sürecinde partililerden fedakarca çalışma yürütmesini isterken, en fazla kendisinin çalışacağına dair söz verdi.
'HAYIRDA YARIŞMAK İÇİN VARIZ'
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun ise teşkilat mensuplarıyla birlikte çok çalışacaklarını, halkın desteğini alıp, hizmet yarışını başarıyla sürdüreceklerini söyledi.
22'nci dönem Adana milletvekilliği yapan Abdullah Torun, hizmet için yarışa çıktığını, bu toprakların hizmet adına kendisinden alacağı olduğunu belirtip, "Halkımız bu fırsat ve onuru bize verirse, hayırda yarışmak için varız. Adana'ya dair hayalimiz, aşkımız var. Ülkemizi ve Adana'yı çok seviyorum. Aldığımız terbiye halka hizmet, hakka hizmettir. Bunun için buradayım" dedi.
Torun, birlik ve beraberlik mesajları verirken, uzun yıllar Adana'nın kaynaklarının heba edildiğini, buna son vereceklerini, kendisini seven, sevmeyen, oy veren vermeyen tüm Adanalıları kardeş bilerek, hizmet ve sevgi ile kucaklayacağını vurguladı.
Programda AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç de konuşup, dayanışma mesajları vererek partililerden çok çalışmalarını istedi. Son aylarda muhalif söylemleriyle öne çıkan Milletvekili Ali Küçükaydın'ın bu toplantıya katılmaması dikkat çekti.