Bünyamin YIL/ADANA, () - KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "AK Parti, 11 yılda vatandaşın sandıktan çıkan iradesinin başkaları tarafından çalınmasını engelledi" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da 59 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Niyazi Göğer'in organize ettiği toplantıda toplu taşıma esnafıyla bir araya geldi. Bakan Çelik, yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantıda yeniden aday gösterilen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Torun'a oy istedi.
'TÜRKİYE'Yİ KRİZE SOKMUŞ KİM VARSA AK PARTİ'YE KARŞI İTTİFAK YAPIYOR'
Yerel seçim sürecinde muhalefet partilerinin AK Parti'ye karşı ittifak oluşturduğunu öne süren Bakan Çelik, oy pusulasında 26 siyasi parti görünmesine rağmen gerçekte iki partinin seçime girdiğini savundu. Çelik, "1.5 aylık seçim döneminde herkesin ne söylediğini dinliyorsunuz. Geçmişte Türkiye'yi krize sokmuş, zaafa sokmuş kim varsa AK Parti'ye karşı ittifak yapıyor. Seçime 20-25 partinin gireceği size söylendi, ama oy pusulasında o kadar çok parti yoktur. Seçime iki parti giriyor. Biri AK Parti, diğeri 'Eski Türkiye Partisi'dir. Bunlar sürekli olarak vatandaşı korkutmaya çalışırlar. 'Türkiye kötü yönetiliyor, krize gidiyor, bölünüyor, başımıza kötü işler gelecek, geleceğimiz karanlık' diye konuşular. Vatandaşın hiçbir ihtiyacını çözecek proje üretmezler. Gelecek için hiçbir planlamaları yoktur. Vatandaşın hayatının iyi olması için, yaşam kalitesinin daha iyi olması için hiçbir planlamaları yoktur" diye konuştu.
'CHP 'KAOS, MHP 'BASKI' DEMEK'
CHP, MHP ve BDP'nin 'Eski Türkiye Partisi'nin şubeleri olduğunu, CHP'nin 'kaos' MHP'nin 'baskı' anlamı taşıdığını ve milletin bunu çok iyi bildiğini iddia eden Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Eski Türkiye Partisi, geçmişte demokrasinin zayıf olmasından, ekonominin sürekli krize girmesinden, milli irade üzerinde sürekli vesayet oluşmasından güç alır. Bunun şubeleri vardır. Bunlar CHP, MHP, BDP'dir. Şimdi bunların 1.5 aydır yaptıkları iş sadece AK Parti'nin 11 yılda yaptığı şeyleri eleştirmek. Peki sorarım onlara, AK Parti 11 yılda ne yapmış? Bu ülkede eskiden sandığa giderken, vatandaşın sözünü dinleyenler, iktidara geldikten sonra, güç odaklarının ekonomik, çıkar gruplarının sözünü dinlerler. Bu ülkeyi vatandaşın iradesi yönetmiyordu. Vatandaş sandıklara gidiyordu, oradan bir irade çıkarıyordu ama ya baskı yoluyla, ya ekonomik kriz yoluyla bir müddet sonra iktidarı başka güç odakları alıyordu. Zaman zamanda açıktan askeri darbe oluyordu. AK Parti 11 yıl boyunca ne yaptı? Vatandaşın sandıktan çıkan iradesinin başkaları tarafından çalınmasını engelledi. Vatandaşın iradesi sandıktan çıktıktan sonra bunun bir takım güç odaklarına, ekonomik çıkar gruplarına teslim edilmesini engelledi."
Bakan Çelik, toplantının sonunda Mahmut Çelikcan, Niyazi Göğer ve teşkilat yöneticileriyle birlikte kalabalığı selamladı.

BY(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)