Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () – AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail’in acımasız saldırılarından dolayı hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize dua ediyoruz. İsrail’in bu katliamını da şiddetle kınıyoruz ve bir an önce son vermesini istiyoruz” dedi.

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) iftar yemeğe AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanısıra, Kaymakam Erhan Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, davetliler ve odanın yaklaşık 2 bin 500 üyesi katıldı. Yemeğin ardından Alanya Müftüsü Mustafa Topal dua okudu. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları hizmetler hakkında üyelere bilgi verdi.

İSRAİL’İ KINADI

Daha sonra kürsüye çıkan AB Bakanı Çavuşoğlu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı. Hayatını kaybeden Filistinliler için dua ettiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Bu güzel akşamda bu sofrada kardeşliği ve dostluğu paylaşıyoruz ama dünyanın her yerinde de zulüm, açlık, savaşların ve katliamın olduğunu da unutmamak gerekiyor. Özellikle İsrail’in acımasız saldırılarından dolayı hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimizi dua ediyoruz. İsrail’in bu katliamını da şiddetle kınıyoruz ve biran önce son vermesini istiyoruz” dedi.

HALKIMIZA GÜVENİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Bakan Çavuşoğlu, “Bizim Ak parti olarak adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Karar da, söz de milletindir. Milletimiz ne derse, neyi emrederse, herkes demokrasinin gereği bunu kabul edecektir. 10 Ağustos’taki seçim Türkiye’nin geleceği için dönüm noktası olacaktır. Bu konuda halkımıza güveniyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI