AVRUPA Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Finike ve Elmalı ilçelerinde partisinin aday tanıtım törenlerine katıldı.
Finike'de düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ve Finike Belediye Başkan adayı Nail Dülgeroğlu için vatandaşlardan destek istedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bugün 450 milyon TL bütçesi olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Büyükşehir Yasası ile bu bütçenin 950 milyon TL olacağını söyledi. Bu bütçenin en iyi ehil insanlar eliyle yönetilebileceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Antalya'da Menderes Türel, Finike'de ise 25 yıllık belediye başkanlığı tecrübesine sahip Nail Dülgeroğlu ile yola çıktık. Antalya'yı da, Finike'yi de acemilere bırakamayız" dedi.
BÜYÜKŞEHİR YASASIYLA KÖYLER RAHAT EDECEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ise mevcut sistemde İl Özel İdaresi'nin 590 köye yıllık yaklaşık 10 milyon TL yatırım yapabildiğini söyledi. Büyükşehir Yasası'nın uygulamaya girmesiyle kırsal kesime ayrılan bütçenin 10 kat artacağına vurgu yapan Türel, "Yani köylere 100 milyon TL pay ayrılacak. En ücra noktalara kadar daha iyi hizmet götürülebilmesi mümkün olacaktır. Köylü vatandaşımız rahat edecek. Yasayla Finike dört kat büyümüştür. Sizlere en iyi hizmeti verecek kadrolar Ak Parti kadrolarıdır" diye konuştu.,
'SİZİN GÖZÜNÜZE PERDE İNMİŞSE BEN NE YAPAYIM'
Finike Belediye Başkan Adayı Nail Dülgeroğlu ise 25 yıllık başkanlığı döneminde Finikelilere verdiği tüm sözleri eksiksiz yerine getirdiğini söyledi. Kendisini, 'Nail ne yaptı ki' diye eleştirenler olduğunu vurgulayan Dülgeroğlu, "Allah sizin gözünüze perde indirmişse ben ne yapabilirim? Finike'nin her karış toprağında emeğim var. Meyve veren ağaç taşlanır. Her gün yeni bir iftira ve karalama kampanyası var. Bunların hiçbirisine cevap vermeyeceğim. İnşallah 31 Mart sabahı sayın Menderes Türel'le Finike'yi yönetmeye başlayacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu, Türel ve Dülgeroğlu birlikte halkı selamladı. Finike Belediyesi Düğün Salonu'ndaki tören, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ramazan Çelik ve pop sanatçısı Damla'nın konseriyle devam sona erdi.
Bakan Çavuşoğlu ve Türel daha sonra Elmalı'ya geçerek partisinin belediye başkan adayı Ümit Öztekin'i tanıttı. (FOTOĞRAFLI)