Teoman ERİŞ / ALANYA(Antalya), () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Irak'taki Türkmenlere yönelik yaptığı saldırılar karşısında hükümetin sessiz kaldığı yönündeki eleştirilere, "Eskiden şehit kanıyla siyasi rant devşirmeye çalışanlar, şimdi milli meselelerimiz üzerinden de rant devşirmeye çalışıyor" dedi.
AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu ve eski milletvekillerinden Mehmet Necati Çetinkaya, bayram namazını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, Türkler Mahallesi'ndeki Kesteloğlu Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında Aksu ve Çetinkaya ile bir süre sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.
BAYRAMI BURUK KUTLUYORUZ
Tüm hemşerilerinin bayramını kutlayan Bakan Çavuşoğlu, bayram namazını Alanya'da ve kendi mahallesinde kılmanın nasip olduğunu söyledi. Dün akşam yaylaya giderek babasını ziyaret ettiğini ve son iftarı birlikte yapma imkanı bulduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle bu bayramı buruk kutladıklarını kaydetti.
KALICI VE ADİL ATEŞKES
Bölgede kalıcı bir ateşkes ve barışın hakim olması gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:
"Kanın ve gözyaşının bir an önce bitmesi lazım. Filistinli kardeşlerimizin haklarının verilmesi için herkes çaba sarf etmeli. Türkiye bu konuda samimi gayretlerini gösteriyor. İsrail eğer anlaşmalara uyarsa, 1968 anlaşmalarına saygı duyarsa bizlerin de desteğiyle orada kalıcı bir barış olur." 
MİLLİ MESELELER ÜZERİNDEN SİYASİ RANT
Terör gruplarının etkisiyle istikrarsızlığın Irak'a da yansıdığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:
"Hala 30'dan fazla diplomatımız ve başkonsolosluk çalışanımız onların elinde ve bırakmadılar. Bir taraftan bu kardeşlerimizi kurtarmaya çalışıyoruz ama karşınızda müzakere edeceğiniz bir grup yok. Diğer taraftan da Türkmen kardeşlerimize de her türlü imkanımızı seferber ediyoruz. Böyle durumlarda birlik ve beraberlik içinde olacağımıza, maalesef bundan bile siyasi rant devşirmeye çalışıyoruz. Eskiden şehit kanıyla siyasi rant devşirmeye çalışanlar şimdi milli meselelerimiz üzerinden de rant elde etmeye çalışıyor. Maalesef bu doğru değil."

FOTOĞRAFLI