Ekrem KARAMAN/ KUMLUCA,(Antalya),() - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Berkin’in cenazesi üzerinden ülkeyi kaosa sürüklemek, onun ruhuna yapılan en büyük saygısızlıktır" dedi.
AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Antalya’nın Kumluca İlçesi’ni ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, önce Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk’ü ardından Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Berkin Elvan, Burak Can ve Tunceli’de çıkan olaylar esnasında kalp krizi geçiren polis memuru Ahmet Küçüktağ’a Allah’ta rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi. "Gezi olaylarında benzer şekilde birçok fidanlarımızı ve polis arkadaşımızı kaybettik” diyen Çavuşoğlu, “Bir demokratik eylemi vandalizme ve terörizme çevirdiğiniz zaman maalesef insanlarımızı kaybediyoruz" dedi.
HEP ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTEDİLER
12 yıldır Ak Parti’nin önünü kesmek ve Türkiye’yi karıştırmak için her tür yol denendiğini iddia eden Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Başta başbakanımızın önünün kesilerek seçime sokulmaması olmak üzere, birçok darbe girişimiyle karşılaştık. 14 Mart 2003 tarihinde başbakanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olmuştur. Sonrası engeller ve derin devlet hareketleri, darbe girişimleri gibi çalışmalar. Bunlar hep önümüzü kesmek içindi. Ancak güçlü bir iktidar olmamamız sayesinde bunların hepsinin üstesinden gelmeyi başardık ve ülkede bizim sayemizde istikrar geldi. En son gezi olaylarının başlaması başta masum bir çevre hareketi gibi görülürken sonradan ortaya çıktı ki amaç hükümeti devirmek olduğu anlaşıldı."
ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR
Bazı çevrelerin ülkede yaşanan her olayı kaosa çevirmeye çalıştığını iddia eden Bakan Çavuşoğlu, "Berkin’in cenazesi üzerinden, vefatı üzerinden ülkeyi kaosa sürüklemek, yani onun ruhuna saygımı Allah aşkına! Bunu yaparken de Burakcan’ı vuruyorsunuz. Biliyorsunuz, bu olayı da DHKP-C üstlendi. Biz gezi olayları sırasında ‘aranızda DHKP-C’liler var, terör örgütü var’ dediğimizde, bize ağza alınmayacak küfürler ettiler. Ama şimdi gerçekler ortaya çıktı. Ölenlerin hepsi bizim canımız, hepsine üzülüyoruz. Bazıları cenazeleri her konuyu ülkeyi karıştırmak için kullanmaya çalışıyorlar, ancak bilinmelidir ki, bu ülke bunların da üstesinden gelebilecek düzeydedir" dedi.
Bu tür olayların çıkmasının sebepleri arasında hükümetin ekonomi alanında gösterdiği başarıyı engellemek olduğunu kaydeden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Onun için bu ülkeyi kaosa sokmak isteyenler hiç kusura bakmasınlar biz bu senaryoları önceden gördük, biz bu oyunları bozarız” diye konuştu.
Bakan Çavuşoğlu, belediye ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile esnafı ziyaret etti.

EK (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)