Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - AVRUPA Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin gelecek vizyonunun gençler üzerinde kurulduğunu belirterek, AB projeleriyle ön yargıların yıkıldığını vurguladı. Çavuşoğlu, “AB sürecinde gençliğin vizyonuna, enerjisine ve hayallerine ihtiyaç var” dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu dün akşam saatlerinde geldiği Balıkesir'de Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda (GEKA) gerçekleştirilen Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı’na katıldı. Edremit İlçesi’ndeki Zeytinli Beldesi'nde seçim çalışmalarına katılan Çavuşoğlu, gece Balıkesir'e döndü. Bakan bugün saat 10.00'da Otel Basri'de AK Parti Gençlik Kolları ve AK Parti Balıkesir Üniversitesi Birimi üyeleri ile kahvaltıda biraraya geldi. Çavuşoğlu'na AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu ile AK Parti'nin Altıeylül Belediye Başkan adayı Zekai Kafaoğlu ve Karesi Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz da eşlik etti.
Avrupa Birliği Bakanlığı olarak gençlere büyük önem verdiklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Biz biliyoruz ki bu ülkenin geleceği gençlerdir. Avrupa Birliği'nin gelecek vizyonu gençler üzerinde kuruldu. Dün Balıkesir'de Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Dayanışma toplantısı yaptık. Buradaki esas amacımız, Erasmus Plus programlarını gençliğimize, üniversitelerimize, valiliklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, eğitim kurumlarına tanıtmaktı. Yani gençlerle beraber Türkiye ve Avrupa'nın geleceği için nasıl projeler üretebileceğimizi, nasıl kaynak sağlayacağımızı konuştuk. Erasmus Plus çatısı altında gençlik ve eğitim programlarını, her yaş için proje ve programları birleştirdik. 2014 yılı itibariyle Erasmus Plus programlarına sporu da kattık. Artık spor projeleriyle de Türkiye'de gençlerimizi ve sporcularımızı, Avrupa'dan aynı şekilde gençleri ve sporcuları bir araya getirmek istiyoruz. Spor aracılığıyla da hem diyalog, hem de yeni bir diplomasi kanalı açmak istiyoruz. AB sürecinde gençliğin vizyonuna, enerjisine ve hayallerine ihtiyaç var” dedi.
370 BİN TÜRK AB ÜLKELERİNE GİTTİ
Avrupa Birliği projeleri kapsamında bugüne kadar 370 bin Türk'ün Avrupa ülkelerine gittiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Sadece 70 bin vatandaşımızı AB projeleri kapsamında yurtdışına gönderdik. Bu yıl da en az 70 bin vatandaşımızı cebinden bir kuruş çıkmadan Avrupa'ya göndereceğiz. AB ülkelerinden de 150 bin kişiyi ülkemizde ağırladık. Biz bu tür diyalogların ve projelerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Böylece hem ön yargılar yıkılıyor, hem de bakış açısının olumlu yönde değiştiğini görüyoruz. Artan ırkçılık, göçmen ve yabancı düşmanlığı, İslamofobi, antisemitizm gibi birçok tehlikeli akımı ancak bu şekilde durdurabiliriz” diye konuştu. Bakan daha sonra Manisa'ya geçti.

HD(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)