BAKAN ÇAVUŞOĞLU, AB’DEN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI
Manisa’da bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB sürecinde ne söz verdiyse hepsini yerine getirmek için gayret sarfettiğini, buna karşılık AB'nin de Türkiye'ye verdiği sözü tutması gerektiğini söyledi.
Birçok reform paketi hazırlığının devam ettiğini, hazır hale geldikten sonra ivedilikle Meclis'e sevk edilerek kanunlaşmasını hedeflediklerini dile getiren Başmüzakereci Çavuşoğlu, “AB'den beklentimiz, bugüne kadar uygulanan, kendilerinin de kabul ettiği çifte standartlardan kurtulmamız. Ne biz AB'ye çifte standart uygulayalım ne de onlar bize uygulasın. AB, KKTC'ye verdiği sözü de tutmalıdır, aldığı kararları uygulamalıdır. Tam üyelik için yola çıktık, herkes imzasını attı ve bu süreç artık hızlanmalıdır” diye konuştu.
AB sürecinde en çok HSYK düzenlemesi konusunun gündemde olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'dan bu konuda kendilerine, düzenlemenin Kopenhag Kriterleri'ne aykırı ya da 2010 referandumundaki anayasa değişikliğinden bir geriye gidiş olduğu yönünde eleştiri geldiğini söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, “Yargının iç bağımsızlığının olmadığı yerde, güçler ayrılığından bahsedebilir misiniz? Mümkün değil. Bunun da değişmesi lazımdı, neticede biz AB'li dostlarımıza açıkça söyledik” diye konuştu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR, İlker KILIÇASLAN, Nermin UÇTU / MANİSA, ()

(AÖ/AAA)