Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB'nin 2013 Türkiye Raporu'nun ülke turizmini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.
Ak Parti'nin Anamur Belediye Başkan Adayı Atilla Olçum'a destek vermek için Mersin'in Anamur İlçesi'ne gelen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak Hükümet Konağı'na geçerek Kaymakam Cengiz Cantürk'ü makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin 'AB'nin 2013 Türkiye Raporu turizmimizi nasıl etkiler?' sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, raporun Türk turizmini olumsuz etkilemeyeceğini belirtti.
Hükümet olarak Akdeniz sahil yolunun tamamlanmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Ben ne kadar Antalya'dan milletvekili seçilmişsem de Mersin'in de milletvekiliyim, bakanıyım. Bu anlamda Mersin'in de turizmden en az Antalya kadar yararlanmasını temenni ediyorum. Mesela Gazipaşa Havaalanı'nın açılması için neredeyse 11 yılımı verdim. Şimdi Anamur Bozyazı Gazipaşa, Alanya, hep birlikte bu havaalanını kullanarak 1-2 saatte İstanbul'a ulaşıyoruz. Yollarımızın tamamlanması ile bu ulaşım imkanı daha da kolaylaşacak ve Türkiye'nin turizm potansiyelinden Mersin'de en iyi şekilde yararlanacak. 2000 yılında Türkiye 13 milyon, Antalya 3 milyon turist ağırlıyordu. Şimdi sadece Alanya 4 milyon turist ağırlıyor. Antalya ise 12 milyon turiste ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin turizm potansiyelini daha kullanılır hale getirebilirsek bu rakam daha da artacaktır" dedi.
ANAMUR MUZU ARTIK BİR MARKADIR
Ziyaretinde Anamur muzu hakkında da kısa bir değerlendirmede bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Yerli muz nerede yetişirse yetişsin. İster Anamur'da ister Alanya'da ister Hatay'da artık markadır ve adı Anamur muzudur. Biz hükümet olarak Anamur muzunun piyasada hak ettiği değeri görmesi için mücadele veriyoruz. Bunun için ithal muza karşı uygulanan kota devam edecek" diye konuştu.
Daha sonra Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel ve yönetim kurulunu ziyaret eden Çavuşoğlu, Avrupa Birliği projelerinden Anamur Muz-Bir projelerinin de faydalandırılması talebine danışmanlık hizmet vererek projenin geçmesi için yardımcı olacaklarını ifade etti.
Burada Ak Parti Anamur İlçe binasına geçerek 30 Mart Yerel Seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, belediyeciliğin Ak Parti'nin uzmanlık alanı olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, daha sonra partisinin Anamur Belediye Başkan Adayı Atilla Olçum ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu.

MÜ(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)