ADAY ADAYLARINI TANITTI
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Gülnar İlçesi'nde AK Parti'nin Gülnar Belediye Başkan aday adaylarını tanıttı. Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Zafer Çağlayan, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana Türkiye'nin çok hızlı değiştiğini, kısa zamanda dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olduğunu belirterek, "Artık bakanlarımızın elinde çantalarıyla kapı kapı dolaşıp borç bulmaya çalıştığı günler geride kaldı. Bugün çok şükür IMF'ye bile borç verir hale geldik. Geçmişte kapısını kredi istemek için çaldığımız pek çok ülke bugün artık gelip bizden borç istiyor" dedi.
İhracatın 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara çıktığını vurgulayan Çağlayan, "Bugün çok şükür çınar gibi sağlam bir ekonomimiz var. Bu dönüşümü biz sadece günü kurtarmak ya da bir sonraki seçimi kazanmak için yapmadık. Biz uyguladığımız politikalarda kendi çıkarımızı asla düşünmedik, hep halkımıza hizmet için hep halkımızla birlikte omuz omuza yürüdük. Bu samimiyetimiz de görüldü ve siz değerli vatandaşlarımızın takdirini kazandı ki 10 yılda 3 genel seçim, 2 yerel seçim ve 2 referandumdan alnımızın akıyla çıktık. Mart'taki yerel seçimlerden de Allah'ın izniyle başarıyla çıkacağız" diye konuştu.
Konuşmasında çözüm sürfecine de değinen Çağlayan şunları söyledi:
"90'ları hatırlayın. Her gün her sabah acaba dün kaç askerimiz şehit oldu diye gazetelerimizi almaz mıydık? Haberleri hep bu duyguyla izlemez miydik? Acaba ateş bu sefer hangi şehirlere düştü demez miydik? Şimdi bizi muhalefet partileri eleştiriyor, neymiş hiç mi şehitlere saygımız yokmuş? Bizim şehitlerimize olan muhabbetimize kimse saygısızlık edemez. Biz, kıyametin kopacağını bilsek şehitlerimizin hatıralarına zarar verecek hiçbir uygulamayı hayata geçirmeyiz. Bugün dünyanın 21 ülkesinde Türk şehitliği var. Bu şehitliklerin bakım ve onarım işleri için, şehit atalarımıza görevimizi yerine getirmek için 2,5 milyon lira harcama yaptık."
Murat SÖZERİ/SİLİFKE (Mersin) , ()

MS(BK/SS)