ANKARA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, e-bilet uygulamasının Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nce yürütmesinin durdurulmasına ilişkin olarak, "Ben e-bilet uygulamasının rafa kalktığı konusundaki düşünceyi şu anda paylaşmıyorum" dedi.

Gençlere spor bilincini yerleştirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" projesinin açılış törenine katılan Bakan Çağatay Kılıç, gazetecilerin soruları üzerine e-bilet uygulamasının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. “Henüz bana mahkemenin gerekçeli kararı ulaşmadıö diyen Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:

"Mahkemenin hangi gerekçeyle bu kararı verdiğini şu anda bilmiyorum. Gerekçeli karar bize ulaşınca; onu inceler ona göre yapılacak çalışmalar konusunda adımlarımızı atarız. Konuyla birinci derecede ilgili kurum Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Dolayısıyla onların bu noktadaki kararı nedir ne değildir fikirlerini alacağız. Altını çizmek istediğim bir konu var; buradaki amacımız, spor müsabakalarındaki şiddeti önlemek. Spor ruhuna uygun olmayan davranışların spor sahalarında olmaması gerektiğini düşünüyoruz. E-bilet uygulaması buna yönelik bir adımdı. Ben e-bilet uygulamasının rafa kalktığı konusundaki düşünceyi şu anda paylaşmıyorum. Gerekçeli bir kararı alıp inceleyelim, federasyonumuzla da bir görüşelim gelecekteki adımlarla ilgili ne yapılacağı kararlaştıracağız."

() (MV)