Harun GÖKÇEOĞLU / SARIKAYA(Yozgat), () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kasamında tutuklu bulunan bakan çocukları ile Reza Zarrab'ın tahliyelerine ilişkin soruya, "Yargının kararı" dedi. Bozdağ, HSYK Kanunu'nda yapılan değişikliğin Anayasa'ya aykırı olmadığını, görüşme sürecinde Cumhurbaşkanının tavsiyeleri doğrultusunda da değişiklikler yapıldığını belirtirken, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini ise 'alışkanlık haline getirdi' diye değerlendirdi.
Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. HSYK Kanunu'nda değişiklik yapan düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığını savunan Bozdağ şunları söyledi:
"Anayasının 159’uncu maddesi ve diğer maddeleri dikkate alınarak ve o maddelere uygun olarak yapılmış değişiklikleri içermektedir. Kanunun, Komisyon ve Genel Kurul görüşmeleri sırasında kamuoyundan gelen eleştireler dikkate alınarak pek çok değişiklik yapılmıştır. Görüşme süreci içerisinde sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri olmuştur. Bu tavsiyeler doğrultusunda da değişiklikler yapılmıştır. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklik, Anayasa'nın 159 ve diğer maddelerine tamamen uygun bir değişikliktir. CHP’nin Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etmesi bizim için sürpriz değil. Bildiğimiz CHP’nin bir tekrarıdır. Her hadiseyi Anayasa Mahkemesi'ne taşımayı, her değişikliği Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi CHP bildiğiniz gibi alışkanlık haline getirmiştir. 12 yıldır biz CHP’yi bu alışkanlıklardan vazgeçiremedik. Alıştığımız bir CHP portresi çiziyor. HSYK, yasanın hükümlerini uyguluyor."
TAHLİYELER
Bakan Bozdağ, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan işadamı Reza Zarrab, bakan çocukları Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan ile Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner'in tahliyelerine ilişkin bir soruya 'Yargının kararıdır' dedi. Bozdağ şöyle konuştu:
"Sonuçta bir adli karardır. Soruşturma benim bildiğim kadarıyla devam ediyor. Soruşturma devam ettiği için şu aşamada bir şey söylememiz doğru olmaz. Soruşturma süreci içerisinde verilen tutuklama kararı, veya verilen tahliye kararı tamamen mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Yani bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz."
'28 ŞUBAT TARİHİMİZDE KARA BİR LEKE'
Konuşmasında 28 Şubat'ın da yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bozdağ, "28 Şubat, tarihimizdeki kara bir lekedir. O kara lekeyi de bu kadrolar temizledi. İnşallah bundan sonra da adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Yeni 28 Şubat'lar Türkiye de asla bir daha olmayacaktır" dedi.

HG(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)