ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın 'fezleke' iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Yargı görevini yapanlara hiçbir zaman baskı olacak bir iş yapmamıştır, benim hayatım ortadadır. Servisler yapılıyor, camiadan mı yapılıyor, başkaları mı servis ediyor bilmiyorum. Kim ne servis yaparsa yapsın biz ortadayız" dedi.
'SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİNE HERKESİN UYMASI LAZIM'
Bakan Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine şunları söyledi:
"Eksik söylemişler, demek ki öbürünü ayrı konuşacaklar. CHP'ye servis yapan önemli kaynakları var anlaşılan. Benim görüşmem var. Benim görüşmem tamamen hukukun uygulanması, hukuka uyulması, hukukun dışına çıkılmaması, insanların lekelenmeme hakkına riayet edilmesi, soruşturmanın gizliliğine ilişkin yasal hükümlerin ve Anayasal teminatların dikkate alınması. Şuanda bir soruşturma yürüyor.Soruşturma gizli ama medyada soruşturmanın kapsamına dair her şey yer alıyor. Bu yasaların çizdiği sınırlar dışında bir durum. Soruşturmanın gizliliğine herkesin uyması lazım."
'BİRİLERİ BUNU YARGI GÖREVİNE BASKI GİBİ TAKTİM EDİYORLAR'
"Nereye gidilecekse oraya kadar gidilsin" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:
"Medya eşliğinde soruşturma yürüyor olması ve bu soruşturma kapsamında soruşturmanın gizliliğine rağmen ne varsa burada yer alması doğru bir şey değildir. Nereye kadar gidecekse elbette oraya kadar gitsin. Ama hukuka uygun biçimde yürümesini, buna riayet edilmesini konuştuk. Sayın Başsavcıya herhangi bir baskı yapmam söz konusu değildir. Böyle bir şey aklımdan bile geçmez. Böyle bir şeyin olmasına kendim müsaade etmem, başkalarının yapmasına da müsaade etmem. İnsanların hakkı, hukuku çiğnenirken böyle bir noktada bizim söylediğimiz soruşturmanın gizliliğine riayet edilmesi, insanların lekelenmeme hakkının gözetilmesi konusundadır. Benim Adalet Bakanı olarak insanların onurunun haysiyetinin korunması, soruşturmanın gizliliğine riayet edilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istemem kadar doğal bir şey olamaz. Her vatandaş bunu isteyebilir, Bekir Bozdağ'da bunu isteyebilir. Servisçileri belki eksik yapmışlardır, Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile böyle bir konuşmam var, onlara gerek kalmadan ben söyleyeyim. 2 savcı da bir tutanak tutmuşlar gönderdiler. Ama benim söylediklerim yasalar dışında bir şey değildir, suç oluşturacak bir şey yoktur. Yargı görevini yapana 'görevini yapma' diye bir talimatım asla yoktur. Kaldı ki, soruşturmayı yapanlar ayrı kişiler, biz sadece Başsavcı ile soruşturmaya ilişkin ceza muhakemesi, ceza hukukunun ortaya koyduğu kurallara uygun olarak yürütülmesini ve bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Birileri bunu yargı görevine baskı gibi taktim ediyorlar. Bekir Bozdağ, yargı görevini yapanlara hiçbir zaman baskı olacak bir iş yapmamıştır, benim hayatım ortadadır. Servisler yapılıyor, camiadan mı yapılıyor, başkaları mı servis ediyor bilmiyorum. Kim ne servis yaparsa yapsın biz ortadayız."

FK,ÜK(SS)