ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, oy kullanılan sandıkları dolaştığı Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde, "Son manşet sandıkta milletimiz tarafından bugün atılmış olacaktır" dedi.
Bakan Bozdağ, Sorgun'da Agahefendi İlköğretim Okulu'na uğrayıp, sandıkları dolaştı. Bozdağ, yerel seçimlerin demokrasi içerisinde demokratik yarış olduğunu söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:
"Seçim kampanyası süresince liderler, adaylar, partiler, herkes konuştu. Konuşma sırası milletimizde, seçmenimizde. Vatandaşımız son sözü sandıkta söylüyor. Akşam milletimizin söyleyeceği son sözü hep beraber öğreneceğiz. Gazeteler bugüne kadar manşet atsalar, televizyonlar haber yapsalar bile son haber, son manşet sandıkta milletimiz tarafından bugün atılmış olacaktır. Ben hayırlı olmasını diliyorum."
Yozgat'ta seçimin büyük bir huzur içerisinde geçtiğini de belirten Bakan Bozdağ, "Dileğim, Türkiye'mizin bütün il ve ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde seçim güvenli ve huzur içerisinde geçer. Bu demokrasi sınavından Türkiye büyük bir başarıyla çıkar. Dileğimiz, temennimiz odur. Bu bir demokrasi içerisinde demokratik bir yarıştır. Bu yarışın sağlıklı, huzurlu, güvenli ve sağlam bir şekilde yürümesi, Türkiye'nin de yararınadır. Türkiye bugüne kadar seçimleri hep başarıyla yaptı. Ben inanıyorum ki 30 Mart seçimleri de Türkiye'nin yaptığı başarılı seçimlerden birisi olur. Dilerim ki Türkiye'mizin her yerinde huzur, sükun ve barış içerisinde geçer ve herhangi bir sorun, üzücü hadise olmaz. Dileğimiz budur" diye konuştu.
Katılımın oldukça yüksek olduğunu kaydeden Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:
"Çünkü hem muhtar, hem il genel meclisi, hem belediye meclis adaylarının çokluğu nedeniyle vatandaşımız sandığı daha çok ilgi göstermesine yol açıyor. Tabii adaylar da seçmenlerin sandığa gitmesini teşvik ediyor. Ben biraz da işin niteliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Yerel seçim olma özelliğinin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bundan önceki yerel seçimlerde de katılım her zaman üst düzeyde olmuştu. Bu, demokrasimiz için sağlıklı bir işleyişin göstergesidir." 

HY(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)