ADALET BAKANI BOZDAĞ: 30 MARTTA BUNLARA OSMANLI TOKATI ATALIM
Amasya'da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, esnafı ziyaretlerinin ardından mermer üretim işi yapan özel bir şirketi ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada 30 Mart seçimlerinin sadece yerel yönetim seçimleri olmadığını söyleyerek, "Bugün Türkiye'nin yeniden karar vereceği bir gün olacaktır. 30 Mart sadece mahali seçimlerin olduğu bir gün değil, Türkiye'nin geleceğinin oylandığı bir gündür. Bundan sonra Türkiye'nin rotasının nasıl belirleneceği kararını hep beraber vereceğiz. Eskiden zam türküleri vardı, enflasyon şarkıları vardı. Şimdi bunlar kaldı mı? Güven ortamımız devam ettiği sürece gelirden pay alan her insanımızın payı artacaktır. İstikrarı hep beraber korumalıyız. Bu seçimde eski Türkiye'yi özleyenler var. Fabrikalar kapansın, develüasyon olsun diye özleyenler var. Bir kısım medya patronları bizden rahatsız, bir kısım şer odakları bizden rahatsız, bazı sermaye çevreleri bizden rahatsız. Biz Türkiye'yi büyütüyoruz, onlar 'biz büyüyelim, Türkiye ne olursa olsun' diyor. Onlara sandıkta cevaplarını verelim. Onlara bir Osmanlı tokatı yapıştıralım, Kanuni'nin torunlarına bu yakışır" dedi.
Bakan Bozdağ, daha sonra Ak Parti Amasya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve partililerin bulunduğu akşam yemeği programına katıldı. Bakan Bozdağ, yemek sonrasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Herkes konuşulanları değerlendirmeye de tabi tutacak. Ama sonunda vatandaşın dediği olacaktır. Kim ne kadar çok konuşursa konuşsun, ne kadar söz söylerse söylesin, nihai söz halka ait olacak. Hangi gazete hangi manşeti atarsa atsın, son manşeti sandıkta millet atar."
Savunma sanayinin yerli imalattaki oranının yüzde 60’a geldiğini dile getiren Bakan Bozdağ, "Biz böyle bir noktaya getirdik Türkiye’yi. Onun için büyük rahatsızlıklar var. Sokakta hırsız var diye dolanan bir santim önünün görmeyenler var ya, hırsızlık olan yerde 230 milyarlık bütçe 888 milyara çıkmaz, bu havaalanları, hiçbirisi olmazdı. Savunma sanayinde bu adımların hiçbirini Türkiye atmazdı, atamazdı. Dışarı da büyük işler yaptık biz. Türkiye’yi büyüten adamlar attık biz. İhracatımızın 35 milyar dolardı 165 milyar dolara dayandı. 125 milyar dolar yeni pazar bulmuşuz mal satıyoruz demektir" dedi.
"Tayip Erdoğan’ı ve arkadaşlarını yiyemezsiniz. Boğazınıza midenize oturur" diyen Bakan Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti: "Kim sandıkta oy kullanırsa kullansın iktidar Ankara’ya gelince bizim kucağımıza oturmalı, Başbakan, bakanlar dediğimiz gibi olmalı. Yatırımlar istediğimiz gibi olmalı. Türkiye önünü görememeli, fener de bizim elimizde olmalı derlerdi. Türkiye’nin içinde ve dışında bulunan karanlık odaklar kendi kendine yeten ve dünyaya da örnek olan güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Tayyip Erdoğan’ı yedik mi Ak Parti'den başka parti kalmaz. Vatandaş sandıkta kime oy verirse versin Ankara’da biz iktidar oluruz. Bütün hesap kitap Türkiye’nin büyümesini güçlü kudretli bir ülke olmasını önlemek üzerinedir. Bu 17 Aralık süreci, gezi süreci daha önceki süreçler emin olun içeriden birilerinin planladığı bir iş değildir. Bu bir üst akıl meselesidir. Stratejik bir akıl var burada. Onlar bu işin gönüllü taşeronluğunu yapıyor. Kimler planlıyor, biliyoruz. O akıl sahiplerine onlara taşeronluk yapanlara bir kere daha söylüyoruz; bu millet bu milletin adamlarına her zaman sahip çıktı. Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı. Bundan sonra da sahip çıkacaktır. Benim ondan yana şüphem yoktur. Buradan 30 Mart hesabı yazanlara bu senaryoda oynayanlara figüranlara sesleniyorum, Tayip Erdoğan’ı ve arkadaşlarını yiyemezsiniz. Boğazınıza midenize oturur."
Muhalefet partilerinin çok konuştuğunu dile getiren Bakan Bozdağ, "Yalan ve iftira konuşuyorlar. Birilerinin kayığına binmişler sahile selamete çıkacağını sanıyorlar. Biz eleştirilerden rahatsız değiliz, iftiralardan yalanlardan rahatsızız. Meyvesi olan ağaç taşlanır. Bizim ağacımız da meyve var. Bu muhalefete niye taş atmıyorlar. Atmazlar çünkü bunlar kavak, söğüt ağacı. Millete verecekleri bir şey yok. Birisi Kürt milliyetçiliği yapıyor oy garanti, birisi Türk Milliyetçiliği yapıyor onunda oyu garanti. Birisi ulusalcılık, laiklik yapıyor onun da oyu garanti. Ama Ak Parti’nin böyle bir garantisi yok. Onun için bizim garantimiz alın terimiz, emeğimiz bu millet için gece gündüz yaptığımız çalışmalardır. Bunlar hazırcı partiler. Hazırı yiyorlar ama hazıra dağ dayanmaz. Biz hazırcı ve mirasçı bir siyaseti bu güne kadar yapmadık" diye konuştu.

(MS/RT) (FOTOĞRAFLI)