Yusuf ÇINAR/SUNGURLU (Çorum), () - ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin hızla ilerlediğini belirterek, "Bu durumdan rahatsız olanlar var. 'Silahlar niye patlamıyor' diye rahatsızlık duyuyorlar" dedi.
Çorum’un Sungurlu İlçesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde partisinin düzenlediği mitinge katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin hızla ilerlediğini ve artık şehit haberlerinin gelmediğini belirterek, şunları söyledi:
"Ancak, bundan rahatsız olanlar var. Türkiye’nin terör belasıyla uğraşmasından kurtulup teröre harcadığı enerji ve kaynakları ülkeye harcayacak olmasından korkan dış güçler var. Onun için hepsi 'terör yeniden başlasın' diye uğraş veriyorlar. 'Silahlar niye patlamıyor' diye rahatsızlık duyuyorlar. Terörü çözmek, bu meseleyi halletmek yiğitlik ister, cesaret ister, samimiyet ister. Bunların hepsi başbakanımızda var. Bu meseleyi çözerse Tayyip Erdoğan gibi bir yiğit çözer. Bahçeli, bu Kılıçdaroğlu'nun böyle bir derdi yok. Onlar kafadan zaten memleketi paramparça etmişler. Bahçeli, Yozgat’a geliyor, Hakkari’ye gitmiyor. Yozgat’a geliyor, Şırnak’a gitmiyorsa, Aksaray’a gidiyor Diyarbakır’a gitmiyorsa oralar vatan toprağı değil mi? Neden gitmiyor."
Eskiden gazete manşetleriyle liderlerin vaziyet değiştirdiğini ifade eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sermaye şunu diyor, liderler emredersiniz diyordu. Ama şimdi onlar konuşuyor Tayyip Erdoğan da diyor ki, 'Bakanları ben atarım, nerede ne yapacağıma ben karar veririm' diyor. Güdülecek bir lider güdülecek bir kadro istiyorlar" diyerek şöyle devam etti:
"Hiç muhalefetin birbirini eleştirdiğini gördünüz mü? Varsa yoksa bizi eleştiriyorlar. Biz bundan rahatsız değiliz İftira ve yalandan rahatsızız. Çünkü meyvesi olan ağaca taş atılır. Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti'nin ağacında yeteri kadar taş atmayı gerektirecek kadar güzel meyveler var. İnşallah 30 Mart'ta hep beraber güçlü bir takımla buradan yeniden çıkacağız."
Mitingin ardından Bakan Bozdağ, karayoluyla Ankara'ya döndü.

YÇ(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)