'ELİNİZDE NE VARSA ORTAYA KOYUN'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletin kirli işleri yapanları çok iyi bildiğini, kendilerinden şüpheleri olmadığını belirterek, "Elinizde ne varsa ortaya koyun, ne kadar iftira varsa çıkarın, ne kadar şantaj, montaj, başka tür üretiminiz varsa ortaya koyun, ortaya koymazsanız gönül koyarız size" dedi.
Çorum'dan dönerek seçim çalışmalarını Yozgat’ta sürdüren Bakan Bozdağ, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 25 Mart söylentileri konusunda seçim sürecinin iftiraların, yalanların rekabeti haline geldiğini belirten Bozdağ, "O kadar yalan söylüyorlar ki, hangi yalan nerede söylendi, nasıl söylendi bilemiyoruz. O kadar çok iftira ediyorlar ki; 'bu gün şu çıkacak, yarın bu çıkacak, falan gün şu olacak bu olacak' diye, artık alıştık bunlara. Onun için ben diyorum ki, her yerde de söylüyorum; elinizde ne varsa ortaya koyun, ne kadar iftira varsa çıkarın, ne kadar şantaj, montaj, başka tür üretiminiz varsa ortaya koyun, ortaya koymazsanız gönül koyarız size. Ne varsa koysunlar ortaya. Bizim Allah’ın izni ile kendimizden şüphemiz yok. Millet bu kirli işleri yapan, kirli insanları da çok iyi biliyor. O yüzden neleri varsa ortaya koysunlar. Artık ayın 25’i de gitti, 22’si gitti, her gün tarih veriyorlar. Seçim de geldi gidiyor, ellerinde ne varsa aman koysunlar ortaya. Buradan söylüyorum, şantajcılar, montajcılar, yalancılar, iftiracılar, ahlaksızlar elinizde ne varsa aman ha ortaya koyun, sakın gecikmeyin çünkü ayın 30’undan sonra hepsi elinizde patlayacak, bütün malzemenizi kullanın sakın ha kullanmamazlık yapmayın. Ben buradan çağrı yapıyorum. Bu millet onların hepsine ortaya koydukları ne kadar pislik varsa sandığa doldurup bunların başına 30 Mart’ta boca edecektir. Ondan hiç endişemiz yok bizim. O yüzden pis insanların ortaya koyacağı pisliklerden yana bizim endişemiz yoktur. O sadece o pisliği ortaya koyanları kirletir" diye konuştu.
MISIRDA’Kİ MAHKEMENİN İDAM KARARLARI KABUL EDİLEMEZ
Mısır’da alınan idam kararlarının hukukun katli yönünde bir karar olduğunu söyleyen Bozdağ, “Mısır’daki mahkeme kararını kabul etmemiz mümkün değildir. Hukuk devletlerinde insanlar savunma hakkını kullanır ve mahkemeler hukukun gereğine göre karar verirler. Mısır’da yaşananlar bütün dünyanın gözü önünde oldu. Adeviye Meydanı’nda ve sokaklarda onlarca, yüzlerce insan hayatını kaybetti. Ve görüyoruz ki mahkeme, hayatını kaybedenlerin sayısını az görmüş olacak ki, bir de mahkeme kararı ile 529 kişinin hayatına son verecek bir adım atmış oldu. Esasında bu Mısır’daki hukukun durumunu göstermesi bakımından ibret vericidir. Mahkemelerin bu yönde karar vermesini bir hukukçu olarak Adalet Bakanı olarak kabul etmek, anlamak mümkün değildir. Hukukun da katli yönünde bir karardır bu" dedi.
FAZLA OY PUSULASI BASIMI ZORUNLU
Bozdağ, fazla oy pusulası basılması yönündeki bir soruya ise, YSK Başkanı’nın açıklamaları olduğunu, kanun gereği belli sayıda oy pusulası basılmasının zorunlu olduğunu kaydetti. Bozdağ, "Dolayısıyla her seçimde yapılan uygulamanın sanki ilk defa bu seçimde yapılıyormuş gibi değerlendirme yapılması fevkalade yanlıştır. Tabi seçim yaklaştıkça seçime şaibe bulaştırmak isteyen, seçimi tartıştırmak isteyen çevreler de çoğalmaya başladı. Türkiye’de esasında seçimleri partiler yapıyor. Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin denetim ve gözetimini ve organizasyonunu yapıyor. Partilerin sandık kurulunda üyeleri var, müşahitleri var, oyların kullanımı sırasında onlar görev yapıyorlar, sayım döküm sırasında onlar görev yapıyorlar, tutanakları birleştirirken onlar görev yapıyorlar, her aşamada siyasi partiler var. Bizim seçim sistemimiz, hem partilerin yarıştığı, hem de partilerin birlikte seçimi yaptığı bir sistemdir. YSK burada denetim ve organizasyon işi yapıyor. Bütün partiler sandığa sahip çıkıyor. Bu seçim de öyle olacaktır. Herkesin orada sandık başkanı, sandık müşahitleri olacak, partililer olacak. Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor" diye konuştu.

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, ()

HG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)