GAZZE'DEKİ ZULÜM VE MUSUL'DAKİ REHİNELER
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de Ramazan Bayramı nedeniyle Valiliğin, Kayseri Yatırırım ve Koordinasyon Başkanlığı sergi salonunda düzenlediği Halk ve Memurlar Bayramlaşma törenine katıldı. Vali Orhan Düzgün, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Pelin Gündeş Bakır, İsmail Tamer, askeri ve mülki erkan ile vatandaşların katıldığı bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Taner Yıldız şunları söyledi:
"Bu yıl ramazanda buruk bir sevinç yaşıyoruz. O da herkesin malumu olduğu üzere Gazze’de, Filistinde devam eden bir zulüm var. Ve orada şehit olan Müslüman kardeşleriniz var. Her geçen günde sayısı artmakta 5 bine yakın da yaralımız bulunuyor. Aynı zamanda Musul’da rehin olarak tutulan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın da bir an önce inşallah ülkemize dönmelerini aynı şekilde temenni ediyoruz. Onunla alakalı hepinizin de yakından takip ettiği gibi devam ediyor. Bizler sevinçlerimizi paylaşarak arttırmak istediğimiz bir dönemde yine üzüntülerimizi acılarımızı ve kalplerimizin derinliklerinden hissettiklerimiz acılarla beraber bir bayrama giriyoruz. İnşallah bundan sonra inanıyor ve ümit ediyoruz ki bu tür acılar özellikle ülkemizde ve bölgemizde yaşanmaz. Huzurun istikrarın ve gelişmenin her türlü göstergesi hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanmış olur."
Bakan Yıldız daha sonra sırasıyla Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nde şehit aileleri ve gazilerle, ardından da Jandarma, Emniyet mensupları ile bayramlaştı. Taner Yıldız, bu arada Huzurevi ve Aile Danışma Merkezi de ziyaret ederek, her iki kuruluşta kalanların bayramlarını kutladı.

FOTOĞRAFLI