ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hükümetin 11 yıldır iktidarda olduğunu, halkın desteğinin de giderek arttığını belirterek, "Dünyada benzer bir örneği yok. Elhamdülillah bu asil milletin sayesinde Türkiye istikrarı, güveni yakaladı, yatırım ortamları iyileşti" dedi.
Tosya Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katılan Bakan Bayraktar, karşılama alanındaki vatandaşlar ile selamlaştıktan sonra, Sapaca Köyü'ndeki Tosya Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temel atma törenine geçti.
Tosya Belediyesi folklor ekibinin halk oyunları gösterisiyle karşılanan Bayraktar konuşmasında, "11 yıldır iktidardayız, halkımızın desteği giderek artıyor. Dünyada benzer bir örneği yok. Bu aynı zamanda milletin ferasetidir, bu milletin ileri göşürüdür, bu milletin iyi niyetidir. Biz hata yapmıyor muyuz, iktidarda olan yıpranır, hata yapar. Bakın geçmişimize 1946'dan, 1950'den ortalama hükümetlerin süresi 16 ay, sadece rahmetli Menderes döneminde 10 yıl olmuş, zaman zaman Demirel dönemlerinde uzun hükümetler olmuş, Özal döneminde koalisyonsuz hükümet olmuş, onun dışında hep kısa kısa hükümetler, istikrar yok. Ama elhamdülillah bu milletin, bu asil milletin sayesinde Türkiye istikrarı, güveni yakaladı. Yatırım ortamları iyileşti. Bundan 15-20 sene evvel deseniz ki Kastamonu'da, Tosya'da arıtma tesisi yapılacak kimse inanmazdı. Buradan Gerede'den ta Merzifona, Samsun'a kadar duble yol yapılacak, kimse inanmazdı. Ama elhamdülillah bunları gördük. Şimdi Kastamonu'dan, Tosya'dan, Çankırı'dan Ankara'ya duble yollarla tünellerle Ilgaz tüneliyle olsun güvenli bir şekilde gideceğiz" dedi.
KERMESE GİTTİ
Temel atma töreninin ardından Tosya Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Bayrak'tar, Belediye Başkanı Kazım Şahin'den Tosya ile ilgili bilgiler aldı. Başkan Şahin'in taleplerini yardımcılarına not aldıran Bakan Bayraktar, Tosya'ya ihtiyacı olan konularda yardımcı olacağını ifade etti. Tosya'da çarşı içinden yürürken kendisini karşılayan tüm vatandaşlar ve esnafla selamlaşan Bakan Bayraktar, belediye düğün salonundaki kermes programına giderek, ev hanımlarının yaptığı yöresel tatlı, fırın ekmeği, şal battaniye ile yorgan aldı.