AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçim bölgesi Sakarya'da partililer tarafından dualarla karşılandı.
Sakarya eski milletvekillerinden Nadir Latif İslam'ın gelini olan Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na atandıktan bir gün sonra, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün onuruna verdiği yemeğe katılmıştı. Bugün ikinci kez Sakarya'ya gelen Ayşenur İslam, partililer tarafından uzun araç konvoyu ile karşılandı. Bakan İslam için Ak Parti Sakarya İl Merkezi önünde partililer kurban kesmek istedi. Ancak İslam, kurbanı bağışladı. Partililerin duaları eşliğinde parti binasına giren Ayşenur İslam, kalabalığa hitap etti. Sakarya'nın, 'Türkiye'nin incisi' olduğunu ve kıymetinin bilinmesi için elinden geleni yapacağını söyleyen İslam, "Millet, ümmet ve dünyamızın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan İslam, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirtirken de, "Belki çetin bir boğaz aşıyoruz ama geçmiş 12 yılı hatırlayın. Bundan çok daha çetin boğazları aştık, çok daha engin sularda, ateşten denizlerde mumdan kayıklarla yüzdük, geçtik. Bunu da başaracağız inşallah. Kalbimizi birbirimize açalım, tevazu ile hareket edelim, işimizi bilelim" diye konuştu.
ANAP'lı Ersin Taranoğlu'nun ardından 18 yıl sonra bu Sakarya'dan çıkın ilk bakan olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın ziyareti sırasında sıkı güvenlik önlemleri alındı.