Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarın yapılacak olan YGS için siyasi parti yetkilileri ile belediye başkan adaylarından ricada bulunarak "Sokaklarda öyle gürültülü tanıtım kampanya müzikleri falan olmasın. Bunu rica ediyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir sınav ortamında cevapları verebilmeleri için biraz değil epey bir sessizlik ve sükunet istiyoruz" dedi.  

Bakan Nabi Avcı Eskişehir'de gazetecilere yaptığı açıklamada yarınki YGS sınavının sabah saat 10.00'da başlayacağını belirterek bu sınavın Türkiye genelinde 175 merkez ile Lefkoşa'da yapılacağını söyledi.  TELAFİSİ VARDIR  6 bini aşkın okul, 100 bini aşkın salonda yapılacak olan sınava 2 milyondan fazla öğrencinin gireceğini belirten Bakan Avcı şöyle konuştu: "Ben öncelikle sınava girecek olan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tabi her sınav insanlarda bir gerilim ister istemez uyandırır. Ama artık bu yaşa gelmiş gençlerimizin bunun her şey demek olmadığını, hayatta sınavın ötesinde de şeylerin olduğunu, dolayısıyla inşallah hepsi gönüllerine göre sonuçlar alırlar. Ama diyelim ki umdukları sonuçlar olmasa bile bunun her zaman telafisi vardır. Özellikle anne ve babalar da çocuklarımızın omuzlarına çok fazla yük yüklememeleri, onlara çok fazla beklentilerle bir yük yüklememelerini özellikle rica ediyorum. Artık bugün son gün, yarın sınav. Artık bugün dinlensinler, maç seyretsinler, gezsinler güzelce uyusunlar akşam."  SESSİZLİK VE SÜKUNET  Bakan Nabi Avcı, sınava girecek öğrencilerin rahat ve gürültüsüz bir ortamda kendilerine yöneltilen soruları yanıtlamaları için seçim propaganda müziklerinin çalınmamasını istedi. Avcı şunları kaydetti: "Seçim atmosferindeyiz. Sınav yapılan bütün illerimizde, ilçelerimizde siyasi partilerimizden de özellikle rica ediyorum adaylardan.. Sokaklarda öyle gürültülü tanıtım kampanya müzikleri falan olmasın. Bunu rica ediyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir sınav ortamında cevapları verebilmeleri için biraz sessizlik, biraz sessizlik, biraz sükunet, biraz değil epey bir sessizlik ve sükunet istiyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize de başarılar diliyoruz."  SOSYAL ADALET ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Türkiye Emekliler Derneği Şubesi'ni de ziyaret etti. Şube Başkanı Arif Duru,  emeklilerle ilgili kendisine aktardığı sorunları dinleyen bakan Avcı şunları söyledi: "Biz hükümet olarak özellikle emeklilerde, diğer ücretlilerde, çalışan ücretlilerde ve emeklilerin ücretlerinde de her zaman alttaki dilimleri mümkün olduğu kadar daha çok kollayan, yukarıdaki dilime biraz daha yaklaştırmaya çalışan bir sosyal adalet anlayışıyla hareket ediyoruz. 2002 yılında 257 lira olan en düşük işçi emekli maaşı 2014 yılında 990 lira. Yüzde 285 artmış. 2002 yılında 377 lira olan memur emekli maaşı da 1311 liraya yükselmiş. 2 milyona yakın emeklimizin intibaktan yararlandı. Önümüzdeki dönem de diğerleri içinde çalışmalar yapılacak."  65 YAŞA ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI HÜKÜMETİN TASARRUFU  65 yaşındakilere kent içi otobüslerin ücretsiz olduğunu, bunun belediyelerin değil hükümetin bir tasarrufu olduğunu anlatan Avcı, "65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar günün her saatinde nüfus cüzdanını gösterip ücretsiz olarak belediye otobüslerine binecekler. Trenlerden yüzde 50, uçaktan da yüzde 25 oranında indirimden yararlanacaklar" dedi.

EK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)