MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, Eskişehir'den Belediye Başkan aday adayı olmak için bakanlıktan istifa ettiği yolundaki haber, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı kahkahalarla güldürdü. Çağlayan'ın "Gülmem geçtikten sonra açıklama yapın" demesi üzerine Bakan Nabi Avcı, "Muhtelif teklifer var. Messi jübile yapmadan Barcellona’nın teknik direktörü olmamı istiyor" dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, memleketi Muş’a yaptırdığı Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) açılışına Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa ettiği yolundaki haberleri soran gazetecilere farklı bir yaklaşım sergiledi. Bakan Avcı soruyu yanıtlamaya hazırlanırken, Bakan Zafer Çağlayan kahkahalarla gülmeye başladı. Adının verildiği MYO yerleşkesinde Zafer Çağlayan "Sayın Bakanım gülmem geçtikten sonra açıklama yapın" diye ricada bulundu. 
'BARCELONA'DAN TEKLİF VAR'
Bakan Nabi Avcı daha sonra "Muhtelif teklifer var. Messi illa, 'ben jübilemi yapmadan Barcelona’nın teknik direktörü olarak gel' diyor. Los Angeles Lakers'den teklif var. Michael Jordan’dan sonra zor durumda kalmışlar. Hepsini değerlendireceğim. Ama Barcelona ciddi anlamda ısrarlı. Kısaca teklif çok. Los Angeles ciddi görünüyor. Gerekli cevabı aldınız. Lütfen bunu merkeze geçiniz" diye konuştu.
Nabi Avcı’nın bu açıkamasından sonra Bakan Zafer Çağlayan, "Sayın bakanımın daha çiçeği burnunda. Hocamın bakanlığından sıkılan var, herhalde" dedi.