Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen okular arası futbol turnuvasının başlama vuruşunu yaptı.
Bakan Nabi Avcı Eskişehir'de ilk olarak Kurşunlu Külliyesi'nde gerçekleştirilen '2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler' tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Avcı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Eskişehir Sanayi Odası(ESO) Başkanı Savaş Özaydemir'in de katıldığı toplantıda konuşma yaptı. 
Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın kentte 50'ye yakın eserin restorasyonunu gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Avcı şöyle konuştu:
"Bunlar içinde yaklaşık bir milyon liralık bir bütçe öngörüldü. Bunların dışında gerçekleştireceğimiz Türk Dünyası Meydanı'nın maliyeti dahil değil. Yeni stadımızın yapımı tamamlandıktan sonra, eski stadımızın yeri açılacak ve orada başından beri söylediğimiz gibi herhangi bir yapılaşmaya veya rant oluşumuna imkan vermeyecek şekilde orası bütün Eskişehirlilerin istifade edebileceği, sadece Türkiye ölçeğinde değil Türk dünyası ölçeğinde de örnek bir meydan olarak Eskişehirlilerin hizmetine sunulacak."
Toplantının ardından ESO ile TCDD yetkilileri, Hasanbey Lojistik Merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi arasına yapılacak olacak demiryolu hattının protokolünü imzalandı. İmza töreninden sonra Kurşunlu Külliyesi salonunda sanatçı Mustafa Aksay tarafından açılan demiryolu fotoğrafları sergisi gezildi. 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kurşunlu Külliyesi'ndeki etkinliklerin ardından, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Eskişehirspor Kulübü tarafından Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen Okullar arası Futbol Turnuvası'nın açılış törenine katıldı. Avcı, törende yaptığı konuşmada "Çok güzel bir turnuva olacak. İnşallah çok eğleneceksiniz. Kazanacağız diye çok fazla gayrete düşmeyeceksiniz. Bazılarınız kazanacak bazılarınız kaybedecek. Dün gece biz Eskişehirspor olarak çok güzel kaybettik. Dün biz burada yenildik ama bütün taraftarlarımız, bütün tribünler takımımızı soyunma odasına alkışlarla gönderdiler. Çünkü biz centilmen bir şehiriz, sportmen bir şehiriz. Yenmeyi de biliriz, yenilmeyi de biliriz" dedi.
Bakan Nabi Avcı daha sonra Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile birlikte sahanın ortasına gitti. Okullar arası Futbol Turnuvası'nın başlama vuruşunu yapan Avcı'yı kulüp başkanı Hoşcan ile teknik direktör Sağlam alkışladı.

  HT(EK/BT) (FOTOĞRAFLI)