Murat AYDIN/OLTU (Erzurum), () - IĞDIR ve Ardahan gezilerinin ardından Erzurum'a geçen ve geceyi Oltu İlçesi'ndeki babaevinde geçiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün Gökçedere Köyü'ne gitti. Gökçedere köyünün hayatında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Bakan Efkan Ala, "Gökçedere köyünden okula gidiş gelişlerimde hep bu köyde mola verirdim" dedi.
Babaevinden erken saatte çıkan İçişleri Bakanı Efkan Ala, beraberinde AK Parti Erzurum Millevtekili Adnan Yılmaz, Vali Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Oltu Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Ziyrek, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ile birlikte Gökçedere Köyü(ne gitti. Köy yolunda jandarma ve polis geniş güvenlik önlemi alırken, köyün içinde jandarma köpeklerle arama yaptı. Bakan Ala, köy girişinde Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, Muhtar Naci Yılmaz ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Ala, seçim otobüsüne çıkarak toplanan kalabalığa hitap etti. Gökçedere köyünün hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala şunları söyledi:
"Derebaşı Köyü'nde otururken Oltu'daki okula haftasonları gidiş gelişlerimde bu köyde mola verirdik. Ya da buraya kadar yürüyerek gelip, buradan traktörlere binip ilçeye giderdik. Buranın halkı çok misafirperverdir. Karda kışta yürüdüğümüz için üşürdük ve bu köyün insanı bizleri evlerine alır ısıtırdı. Buradaki insanların bana ve arkadaşlarımıza yaptığı iyilikleri unutmam mümkün değil. 30 Mart yerel seçimlerinde oylarınızı bize vereceğinize eminim. Bugüne kadar yaptığım hizmetler bundan sonra yapacağım hizmetlerin teminatıdır" diye konuştu.
KAHVEDE KETE YEDİ
Seçim otobüsünden inerek tekrar vatandaşlarla görüşen İçişleri Bakanı Efkan Ala, girdiği kahvede kendisine ikram edilen köy ketesinden yedi. 86 yaşındaki Hidayet Yıldız, köylerine ilk kez bir bakanın geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Bakan Ala ve beraberindeki daha sonra Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne hareket etti.

MA(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)